maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hyytävä kirja-arvostelu

Koskinen, J. P. : Paholaisen vasara (Helsinki-kirjat, 2011.)

Vuonna 2011 valmistunut jännitysromaani, trilleri ja rikostarina samassa paketissa. Sen historian harmaat ja uurteiset kourat vetävät lukijan eittämättä sisälle kirjaan.

Matias Rakola on nuori tutkija, jonka vanha kouluaikainen ystävä pyytää tätä tutkimaan erästä potilasta omistamassaan mielisairaalassa. Potilas uskoo olevansa 1400-luvulla elänyt Vlad Tepes joka nykyisin tunnetaan paremmin Vlad Seivästäjänä. Potilas kertoo nimensä olevan Lauri Vala.

Laurin kasvot olivat pitkulaiset. Hänen nenänsä oli suora ja alahuuli tavallista paksumpi. Silmät olivat suuret ja vihertävät, silmäripset epätavallisen pitkät ja kulmakarvat melko tuuheat. hänellä oli pitkähköt, harmahtavat hiukset, aavistuksen kihartuvat. Hätkähdyttävin huomio oli se, että välittömästi ajattelin, ettei hän ollut hullu.

Matiaksen tutkimusten edetessä sairaalassa alkaa tapahtua asioita, joita on vaikea edes yrittää selittää järjellä. Tapahtumien myötä kellarin mustimmatkin nurkat kolutaan etsien johtolankoja ja  mukaan kirjan sakeaan aakkossoppaan, halusivat tai eivät. Kirjan loppuratkaisu hämmentää lukijan ja saa tämän miettimään mikä on totta ja mikä ei.Teksti: TETtiläinen P. H.

 
 

Ei kommentteja: