perjantai 10. huhtikuuta 2015

HLBT-lukupiirissä tapahtunutta


Viime viikolla kokoonnuimme jälleen HLBT-lukupiirin parissa. Tapaamista varten olimme lukeneet Marja Björkin teoksen Poika

Kirja kertoo, lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä, nuoren transpojan tarinan lapsuudesta nuoreksi aikuiseksi. Kaikilla osallistujilla oli teoksesta paljon sanottavaa ja konsensus löytyi ainakin siitä, että emme pitäneet kirjaa kovinkaan vaativana. 

Eräs osallistuja kommentoi, että Poika aliarvioi lukijansa. Miksi nuorille kirjoitetaan teoksia, jotka selkeästi näyttävät ajattelevan, ettei monimutkaisemmalle ja hyvin kirjoitetulle fiktiolle ole tarvetta? Keskustelua herätti myös transsukupuolisen nuoren kuvaus ja sen uskottavuus. Paljon mielenkiintoisia ajatuksia siis lenteli ympäriinsä. 

Kevään viimeinen lukupiiri pidetään tiistaina 12.5. klo 16 ja paikkana on jo tuttu Ideahuone kahvila Siriuksen yläkerrassa. Keskustelemme Laura Saven teoksesta Paljain jaloin. Kirjoja löytyy kirjastosta useita kappaleita, joten ei kun vain lukemaan!

Poistimme myös turhat ikärajat, eli kaikki nuoret ja nuorenmieliset ovat tervetulleita mukaan! Lisätietoja saa Samulta, laita sähköpostia osoitteeseen: samantha.linna@turku.fi 

Teksti : Samu Eeve / PK

Ei kommentteja: