tiistai 20. marraskuuta 2012

Ketä kiinnostaa


Stoorin tietokirjojen esittelyt palaavat

Virkkaa maailmasi kauniimmaksi

Kaupunkiympäristöt ovat näin marraskuussa heikoimmillaan. Ne ovat paikoin hyvinkin harmaita, pimeitä, märkiä, tylsiä ja karun ankeita. Toisin sanoen, ne ovat avoimia värityskirjoja, jotka janoavat täyttyvänsä mielikuvituksella.

Neulegraffittit ovat uusinta katutaidetta. Ne koristelevat ja piristävät niin tuttuja jähmeitä kaupunkielementtejä kuin arkisia käyttöesineitä: autoja, polkupyöriä juu neim it. 

Simone Werlen Urban knits -kirjan (2011) kuvat todistavat, kuinka luovuus kukoistaa puhtaimmillaan yksinkertaisista ideoista ja yllätyksellisyydestä. Hän on koonnut valokuvia ympäri maailmaa kaupungeista, joissa patsaille on neulottu tai virkattu kaulaliinoja ja katulampuille säärystimiä. Verkkoaitoja ja puistonpenkkejä on vuorostaan sulostettu kirkkailla amigurumihyönteisillä.

Värikkäät neulegraffitit ovat toki kapinallisia, mutta silti hyväntahtoisia. Ne eivät suinkaan sotke vaan riemastuttavat ohikulkijoita ja ovat lisäksi helposti siivottavia. Ne ovat kaunis, hauska, yksinkertaisen kekseliäs, yllättävä ja kohtuuhintainen tapa antaa tutulle kaupunkiympäristölle uudet, raikkaat kasvot edes hetkellisesti.

Aivan ihastuttava kirja, jonka voi luvata yllättävän ja tekevän lukijansa iloiseksi.

Tarkista teoksen saatavuus Vaskikirjastoista: www.vaskikirjastot.fi 

Ei kommentteja: