tiistai 9. lokakuuta 2012

Osaatko tavata NaNoWriMo?

Pystyisitkö sinäkin kirjoittamaan kokonaisen romaanin vaivaisessa kolmessakymmenessä päivässä? Sadat tuhannet eri-ikäiset harrastajakirjoittajat ympäri maailman ovat siinä jo onnistuneet, miksipä et sinäkin!

Rekisteröidy National Novel Writing Month -sivulle: http://www.nanowrimo.org/

Sivut ovat englanniksi, mutta foorumin puolelta löytyy suomalaistenkin ryhmä, jolta saat halutessasi vinkkejä.

Jokavuotinen, ilmainen, kaikille avoin tempaus toimii erinomaisena kannustajana kaikille, jotka vielä haaveilevat, että kirjoittavat sitten, kun on aikaa. Sillä aikaa on vain rajallisesti, marraskuun ajan. Kuukauden viimeinen päivä on ns. deadline.

Aikarajoituksen lisäksi tavoitteena on saavuttaa 50 000 sanaa, millä tahansa kielellä, mistä tahansa aiheesta, kunhan se, mitä kirjoitat, on käsitettävissä romaaniksi. Kuulostaa paljolta, mutta tavoite täyttyy 1667 sanalla päivässä, mikä vastaa suunnilleen neljää sivua.

Tarvitset vain tietokoneen ja tekstinkäsittelyohjelman. Sitä mukaa kun tekstiä alkaa syntyä, voit laskea sanamäärän ja päivittää sen omaan profiiliisi Nanowrimon sivulla. Laskeminen on helpointa tekstinkäsittelyohjelman omalla toiminnolla. Sanamäärän kasvu ja jäljellä oleva aika näkyvät diagrammina, jonka tarkkailu on koukuttavaa!

Voit omassa profiilissasi julkaista otteita kirjoituksestasi ja jopa kansikuvan.

Kun 50 000 sanaa on täysi, olet yksi voittajista.

Mutta tarina ei ehkä ole vielä valmis. Ehkä tarvitsetkin kaksinkertaisen sanamäärän, jotta kaikki tulee kerrottua? Marraskuun jälkeen voit omin päin muokata ja jatkaa tekstiäsi.

Koitokseen ryhtyminen edellyttää mm. sitkeyttä, väsymättömiä istumalihaksia, nopeita sormia sekä vanhempien ja ystävien ymmärrystä.

Todennäköistä on, että niska ja hartiat kipeytyvät, koet tuskaisia hetkiä tarinan junnatessa paikallaan, et voi keskittyä kunnolla koulunkäyntiin tai harrastuksiin ja mikä pahinta, ystävät pääsevät unohtumaan. Mutta hei, vain 30 päivää… ja sen jälkeen voit kehuskella kirjoittaneesi kokonaisen romaanin! Tosin julkaisemattoman, mutta kumminkin!

Pieni varoituksen sana: kun kerran innostuu ja onnistuu, ei voi olla osallistumatta seuraavanakaan vuotena. Minulle tämä vuosi on jo… hmm… kuinkahan mones vuosi?

Sivuja, joihin kannattaa tutustua:
Marraskuu on tästä eteenpäin pelkkää nanoilua!

Ei kommentteja: