torstai 11. lokakuuta 2012

Novelli palaa! -kirjoituskilpailu


Netistä poimittua:

Nuoren Voiman Liitto ja Kustannusosakeyhtiö Teos järjestävät nuorille novellinkirjoituskilpailun lokakuussa alkavan novellin teemavuoden kunniaksi. Kilpailu on avoin kaikille vuosina 1993–1999 syntyneille.

Novelli on tiivis ja muodoltaan lyhyt fiktiivinen kertomus. Kilpailunovellin aihe ja tyylilaji ovat vapaat. Voit kirjoittaa novellisi niin kauhun, scifin, dekkarin, realistisen kuin fantasiatarinankin muotoon. Kilpailun kieli on suomi. Ohjeita novellin kirjoittamiseen ja vinkkejä ideointiin löydät täältä.

Kilpailussa järjestetään kaksi sarjaa:

a) Yläkouluikäiset (vuosina 1997–1999 syntyneet)

b) Toisen asteen opiskelijat (vuosina 1993–1996 syntyneet)

Kilpailun molemmissa sarjoissa jaetaan seuraavat palkinnot: I palkinto 500 €, II palkinto 300 € ja III palkinto 100 €. Lisäksi kunniamaininnan saaneille jaetaan kirjapalkintoja.

Kilpailun tuomareina toimivat kirjailija Mikko Rimminen, kustannustoimittaja Jussi Tiihonen ja kriitikko Erkka Mykkänen. Kustannusosakeyhtiö Teos kokoaa kilpailun parhaista teksteistä antologian, joka julkistetaan palkintojenjaon yhteydessä Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2013. Palkituille ilmoitetaan sijoittumisesta henkilökohtaisesti toukokuun loppuun mennessä. Jos haluat palautetta tekstistäsi, ota yhteyttä Nuoren Voiman Liiton arvostelupalveluun (maksullinen).

OSALLISTUMISOHJEET

Valitse paras tai parhaat novellisi (maksimipituus 20 liuskaa) ja lähetä ne 28.2.2013 mennessä Nuoren Voiman Liittoon (ko. päivän postileima riittää). Lisää joka liuskaan sivunumero ja nimimerkkisi. Liitä mukaan nimesi, syntymävuotesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, sähköposti, osoite) erillisessä kirjekuoressa, jonka päällä on nimimerkkisi. Merkitse postituskuoreen, osallistutko yläkoulun vai toisen asteen sarjaan. Jos et opiskele missään, valitse sarja syntymävuoden mukaan.

Nuoren Voiman Liitto
Novellikilpailu, ”yläkoulu” tai ”toinen aste”
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Kirjoita novelli koneella yhdelle puolelle paperia, rivivälillä 2, fonttikoolla 12. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta, joten lähettäjän kannattaa ottaa niistä itselleen kopiot. Kilpailun järjestäjät pidättävät oikeuden julkaista antologiaan valittuja tekstejä novellikilpailun yhteydessä. Saapunut aineisto talletetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kirjallisuusarkistoon tutkimusta ja mahdollista julkaisukäyttöä varten.
Lisätietoja kirjoituskilpailusta Novelli palaa! -sivulta.

Novelli.fi

Ei kommentteja: