tiistai 11. lokakuuta 2011

Noviisi 2011 - kirjoituskilpailu 13-17-vuotiaille

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat (Stk), Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti (Tutka) ja Turun Science Fiction Seura (TSFS) järjestävät 13-17-vuotiaille nuorille suunnatun science fiction- ja fantasianovellikilpailun Noviisi 2011.

Noviisi on Nova-kirjoituskilpailun nuorempi sisarus, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen kerran Noviisi järjestettiin vuonna 2007, jolloin se oli alueellinen. Vuonna 2009 kisa laajeni valtakunnalliseksi.

Kilpailuun haetaan science fictioniin tai fantasiaan liittyviä novelleja, muutoin aihe on vapaa. Voidakseen osallistua Noviisiin tekstien on oltava alkuperäisiä ja ennen julkaisemattomia niin paperilla kuin verkossa. Alkuperäisellä tarkoitetaan tässä yhteydessä myös fanficin rajaamista kisan ulkopuolelle. Kisaan voi halutessaan ottaa osaa useammalla novellilla. Kilpailutekstien kieli on suomi.

Tekstin maksimipituus on 10 000 merkkiä (välilyönteineen), mikä vastaa paperilla noin viittä sivua tekstiä. Liian pitkiksi katsotut tekstit hylätään.

Novellit lähetetään sähköpostin liitetiedostona 31.12.2011 keskiyöhön mennessä osoitteeseen noviisikilpailu@gmail.com. Valitse tiedostomuodoksi rtf. Jos olet epävarma, kysy ohjeita ennen tekstin lähettämistä. Kisan tuomariston muodostavat Noviisi 2009:n voittajat Susanna Jääskeläinen ja Sara Valta sekä kirjailijat Miina Supinen ja J. Pekka Mäkelä. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Palkintoihin on varattu 300 euroa, jonka kisan tuomaristo jakaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Lisäksi kisaan osallistuneiden kesken arvotaan viisi kappaletta Kirjoita kosmos -kirjoittajaopasta, viisi Stk:n julkaiseman Kosmoskynä-lehden ja viisi TSFS:n julkaiseman Spin-lehden tilausta vuodelle 2012. Lisäksi viidellekymmenelle kisaan osallistuneelle lähetetään lehtien ilmainen näytenumero. Muista siis ilmoittaa myös postiosoitteesi tekstiä lähettäessäsi.

Voittajat julistetaan keväällä 2012. Kaikki kisaan osallistuneet saavat tiedon asiasta siihen sähköpostiin, josta ovat kilpailutekstinsä lähettäneet. Tämän lisäksi he saavat yleispalautteen, jossa käydään läpi kisan teemoja, tekstien tavallisimpia kompastuskiviä ja yleisiä kirjoitusohjeita. Pidä siis huoli, että sähköpostisi pysyy auki.

Kisan järjestäjät varaavat oikeuden käyttää em. sähköpostiosoitteita toiminnastaan tiedottamiseen.

Lisätietoja:
http://noviisi.blogspot.com
noviisikilpailu@gmail.com
http://www.utu.fi /tutka
http://tieteiskirjoittajat.net
http://www.tsfs.fi /

Ei kommentteja: