tiistai 30. marraskuuta 2010

Japani pelaa ja piirtää - työpajojen satoa

Pääkirjastossa oli 15.–20.11. monenlaista toimintaa ja nähtävää Japani pelaa ja piirtää -tapahtuman aikana. Tapahtuman työpajoissa kävijät pääsivät itsekin kokeilemaan taitojaan, ja tässä on niiden satoa.

Origami

Origami-työpajoissa taiteltiin paperista niin perinteisiä malleja kuin modernimpiakin taitteluita. Kävijöiden käsissä syntyi muun muassa samuraikypäriä, kurkia, shuriken-tähtiä ja perhosia sekä hyppääviä sammakoita, jotka taittelijoiden suureksi iloksi saa oikeasti hyppimään. Useat kokeilivat saman tien useammankin erilaisen origamimallin taittelemista, ja innovatiivisimmat myös yhdistelivät tuotoksiaan luovasti. Näin syntyivät lauantain origamipajassa samurai-sammakot.


Pikselipaja



Työpajassa askarreltiin muovihelmistä erilaisia kuvioita, jotka silitysraudan avulla sulatettiin vaikkapa koristeiksi, kännykkäkoruiksi, tai mihin kukakin taidonnäytettään halusikaan käyttää. Osallistujina oli kaikenikäisiä lapsista aikuisiin asti. Malleina oli kuvioita ja hahmoja vanhoista konsolipeleistä, joiden pikseligrafiikan kuvaamiseen muovihelmet hyvin soveltuvat. Monet kuitenkin keksivät myös omia malleja, ja lopputuloksena olikin mitä erilaisimpia luomuksia.



Piirustuspaja

Mangahenkinen piirustuspaja keräsi kävijöikseen sekä nuoria mangapiirtäjiä, aiheesta kiinnostuneita aikuisia että piirustusintoisia lapsia. Työvälineiksi saikin valita lyijykynän ja kumin tai värilliset tussit, ja esillä oli laaja valikoima manganpiirto-oppaita sekä joitain mangapokkareita inspiraation lähteiksi. Työpajan aikana syntyi hienoja lyijykynäpiirroksia, hauskoja luonnostelmia sekä värikkäitä piirustuksia.



Kirjoitti: Kaarina

Ei kommentteja: