maanantai 31. elokuuta 2009

Syksyinen tarmonpuuska


Sain viikonloppuna kohtauksen. Ahdistuin kaikesta siitä tavaramäärästä, mitä asuntoni oli tupaten täynnä. Mielipuolisen vimman vallassa tyhjentelin kaappeja ja laatikoita, ja heitin armoa tuntematta turhaa tavaraa pois. Vaatekaappini oli kätkenyt uumeniinsa lukuisia turhia riepuja, joista olikin jo korkea aika luopua. Myös muutama kenkäpari sai lähtöpassit. Vaatteet ja kengät aion kiikuttaa UFF:in keräykseen, ja muun itselleni turhan tavaran yritän uudelleensijoittaa lahjoituksina kavereille mahdollisuuksien mukaan. Roskiin heittäminen on viimeinen vaihtoehto.



Mitä kaappien kätköistä sitten löytyi? Kaksi ylimääräistä palovaroitinta, pyörän soittokello, laatikollinen videokasetteja, rikkinäinen mp3-soitin, kulahtanut siivousmoppi, risa matkalaukku... Kolmen vuoden aikana asuntooni on ehtinyt kertyä tarpeellisen lisäksi paljon tarpeetonta. Kirjahyllyä en edes yrittänyt siistiä, sillä en vain yksinkertaisesti kykene luopumaan kirjoista. Työllä ja tuskalla löysin yhden pokkarin, jonka ajattelin luovuttaa bookcrossaukseen. Riemastuttavimman löydön tein kolutessani videolaatikkoani. Löysin kultaisella 90-luvulla nauhoittamiani ankkapiirrettyjä. Muistaako kukaan Nokkapokkaa? Aivan mahtava piirretty on nimittäin se. Otin videot talteen ja katselin sitten illemmalla muutaman jakson Nokkapokkaa. Nauruni raikui varmaan naapurienkin korviin asti.


Kaappien ja laatikoiden koluamisen lisäksi siivousvimmani sai minut kuuraamaan kämppäni keittiön ja kylpyhuoneen lattiasta kattoon. Lieneekö sitten lähestyvä syksy herättänyt minussa moisen tarmonpuuskan, mutta onneksi tätä hullutusta tuskin kestää kauan. Saapa nähdä, miten nopeasti puhtauttaan kiiltelevä asuntoni reuskahtaa jälleen epäsiisteyden tyyssijaksi. Kaappien ja laatikostojen läpikäymistä suosittelen lämpimästi kaikille. On terapeuttista käydä läpi omia rojujaan, ja viettää niiden ääressä muistelutuokiota. Lisäksi stressi vähenee, kun tietää kaapeissa olevan enemmän tilaa. Vaikka roinat eivät olisikaan koko ajan näkyvissä, on silti stressaavaa, kun tietää kaappien olevan täynnä turhaa tavaraa. Mikäpä siis sen mukavampi aloitus syksylle, kuin puhdas koti. Mars kaappeja siivoamaan joka iikka!

Ei kommentteja: