torstai 21. marraskuuta 2013

Joulun 2013 kovimmat paketit


Kuva:http://www.freedigitalphotos.net/images/a-pile-of-christmas-gifts-photo-p212890

Stoori kiirehti jo avaamaan joululahjansa! Iloksemme saimme vain kovia paketteja, joiden paperikääreiden alta paljastui lukemattomia nuortenkirjoja sekä muutama leffa.

Kirjallinen joulupukki haluaa hiljentää joulunaikaan kansien väliin nekin lukijat, joita kirjat eivät muuten kiinnosta. Kun on loma, ulkona paukkuu pakkanen tai sataa vettä kaatamalla, eikä muu tekeminen kiinnosta, aina varma jännityksen tuoja on Ilkka Remes. Lahjasäkistä löytyvät Piraatit ; Pimeän pyöveli ja Kirottu koodi ; Hermes, yhteisniteinä julkaistut uudet painokset aiemmin ilmestyneistä Aaron ja Nikon harrastelijasalapoliisin tehtävistä. Kevyempää menoa kaipaaville pojille lahjapaperin alta putkahtaa huumoripitoisempien sarjojen uusimpia kirjoja. Antti Halmeen Metalliveljet ristiretkellä vie lukijan veijarikaksikko Harrin ja Villen mukana vaellusriparille. Aleksi Delikouraksen Nörtti 2 : next level päiväkirjapaljastukset laajentavat DragonSlayer666:n peliareenaa entisestään. Yläkoululaisen Gregin kommellukset jatkuvat Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirja -sarjan kuudennessa osassa nimeltä Lunta tupaan.


Tulevaisuus on pian täällä. Joululahjakirjan muodossa ainakin. Nuorten tieteiskirjoissa tulevaisuus on synkkä, mutta kiehtova. 

Siri Kolu: P. I. : pelko ihmisessä. P-influenssa vaivaa maailmaa!
Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous. Fantasiamainen kertomus kivisukujen nuorten rakkaudesta ja perinnön taakasta.
Moira Young: Julma maa. Saba etsii kaksosveljeään tuhotussa salakavalassa maailmassa.Seuraavasta lahjapaketista paljastuu suomalaista ja saamelaista mytologiaa.   

Essi Tammimaa: Noaidin tytär tutustuttaa lukijan romantiikannälkäiseen Auraan, näkijään, joka saa tietää, että shamaanien lisäksi on olemassa soturittaria.
Nuoremmille lukijoille sopiva satumainen Ilkka Auerin Nicholas North : kalmattaren kirous liikkuu pohjoismaisissa muinaisissa maisemissa.


Seuraavan käärepaperin alta paljastuu kolme aikamatkoista kertovaa nuorten seikkailukirjaa.  

Alex Scarrow: Time riders -kirjassa aikakone on totta, eikä historia pysy enää ennallaan. 

Eoin Colfer: W.A.R.P. : salamurhaajan oppipoika -kirjassa FBI piilottelee aikakonetta, jonka avulla sata vuotta sitten elänyt murhanhimoinen taikuri etsii oikeaa taikuutta nykypäivän Lontoosta.


Damien Dibben: Circus maximus on Historian vartijat -sarjan toinen osa, mutta ei haittaa, sillä ensimmäinen osa, Myrsky nousee, on jo tullut luettua!


Joulupukki taisi nimittäin tietää, että luemme mielellämme myös sarjoja! Useaan nuortenkirjaan, ja erityisesti fantasia- tai tieteiskirjaan, on ilmestynyt vuoden 2013 aikana jatko- tai päätösosa.

Lahjapapereita revitään innokkaasti auki ja alta löytyy nuorten science fiction -romaaneja:

Veronica Rossi: Halki ikiyön, 2. osa.
Beth Revis: Miljoona aurinkoa, 2. osa. Lahjansaajan suosikki!
Kiersten White: Loputtomasti, sarjan päätösoa 
Lauren Oliver: Requiem: rakkaus palaa, päätösosa. Sopii paremmin hieman vanhemmille teineille, jopa aikuisille. 
Laura Lähteenmäki: Kaiken peittävä tulva, 2. osa
Salla Simukka: Jäljellä ; Toisaalla, yhteisnide sisältää sarjan 1. ja 2. osan

Paketteja riittää vielä! Jouluisilla aiheilla kuvioidut käärepaperinriekaleet sinkoilevat sinne tänne, kun kiirehdimme tutkimaan, mitä fantasiasarjojen jatko-osia tänä jouluna saamme lahjaksi: 

Cassandra Clare: Varjojen kaupungit I-III (yhteisnide). Huippusuosittu sarja, jonka ensiosa sai ensi-iltansa elokuvan muodossa viime elokuussa.
J. S. Meresmaa: Mifongin aika, 2. osa
Anneli Kanto & Terhi Rannela: Kapinallinen, päätösosa.
Annukka Salama: Piraijakuiskaaja, 2. osa.
Laini Taylor: Aika taistelun ja tähtivalon, 2. osa
Mats Strandberg ja Sara B. Elfgren: Tuli, 2. osa. Jännityskirja ruotsalaiskoulun noidista.

Lahjapakettiin on käärittynä myös Salla Simukan jännityssarjan kakkososa nimeltä Valkea kuin lumi. Sarjaa lukevat erityisesti yli 15-vuotiaat nuoret.

Sitten paketeista kääritään esiin tunteisiin vetoavia tarinoita, surua, rakkautta, tavallisen elämän ihmeellisyyksiä, jotka ovat lahjakirjoiksi ihan mainioita valintoja:

Holly Smale: Geek girl. Nörttitytön seikkailut mallimaailmassa.
Marja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet. Tsunamista selvinneen Emmin toinen matka Thaimaaseen.
Daniel Handler: Ja sen takia me erosimme. Rasiallinen esineitä ja muistoja rakkaudesta, joka ei kestänyt.
Michelle Paver: Delfiinin saari. Pronssikauden Välimerellä poika ystävystyy delfiinin kanssa.
Laura Lähteenmäki: Iskelmiä. Nuorten parisuhteessa ilmenee väkivaltaa.
John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe. Rakkauden kamppailu sairautta vastaan.
sekä
Yann Martel: Piin elämä. Joulupukki toikin dvd-levyn! Laitetaan leffa heti pyörimään...Seuraavaksi vuorossa ovat ohuet ja kevyet paketit. Arvaamme, että tulossa on lisää leffoja, dvd- ja blu-ray-levyinä! Robin the movie on sallittu kaikille, erityisesti faneille! Hobitti : odottamaton matka aloittaa fantasiakirjaklassikon elokuvaversioiden sarjan ja se onkin hyvä katsoa nyt, sillä toinen elokuva Hobitti: Smaugin autioittama maa tulee elokuvateattereihin joulukuun puolivälissä. Star Trek : into darkness ja Lumoava kirous -elokuvissa on ikärajana K-12. 

Lumoava kirous löytyy myös Kami Garcian ja Margaret Stohlin kirjoittamana pararomanttisena nuortenkirjana.Pukinkontin pohjalta löytyy vielä yksi paketti. Se on Theo Lawrencen Salatun voiman kaupunki, joka on fantastinen scifitarina tulevaisuuden Romeosta ja Juliasta poliittisten valtataisteluiden pelinappuloina veden valtaamassa New Yorkissa. Kirjalle on luvassa jatkoa, kenties jouluksi 2014?

Mikä näistä kirjoista tai leffoista löytyy tänä jouluna sinun joulukuusesi alta? 

Stoorin väki toivottaa hyviä lukulomia!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomautus vain, että Piiri-trilogialla on KAKSI tekijää. Olen huomannut useissa muissakin paikoissa, että vain ensimmäinen nimi mainitaan (joka tietenkin on mies). Se on kahden kirjailijan yhteistuotos. Olisi kiva, jos ne kummatkin nimet esiintyisivät viitteissä, kun näistä kirjoista puhutaan. Muuten hieno blogi.

Satu kirjoitti...

Hyvä huomio! Joululahjakiireissä pääsi unohtumaan tuo toinen kirjoittaja, joka nyt on lisätty listaan.