tiistai 30. elokuuta 2011

Sarjistapaamiset alkavat Stoorissa!

Syksyn ensimmäisessä sarjakuvatapaamisessa torstaina 1.9. klo 17.00 - 19.00 Anna Stenman esittelee näkökulmia mangaan sekä mangan piirtotekniikoita. Lisäksi luvassa on muun muassa piirtämistä, sarjakuvavinkkausta ja yleistä jutustelua sarjakuvasta.

Anna Stenman piirsi jonkinlaisella sarjakuvatyylillä jo ala-asteella, mutta laittoi kuvia ruutuihin ensimmäisen kerran vasta lukiossa. Stenman opiskeli Taideakatemiassa, tosin mediataidetta eikä sarjakuvaa - ellei viiden kuukauden vaihtokautta kiotolaisessa taideyliopistossa lasketa – joten hän on oppinut sen mitä osaa kirjoista ja itsekseen. Muodollisesta pätemättömyydestään huolimatta Stenman on päätynyt harrastamaan, tekemään ja jopa opettamaan sarjakuvaa.

Hänen piirroksensa päätyvät pääasiassa nettiin, vain muutama sarjakuva on julkaistu lehdissä omakustanteina. Stenman pitää uransa kohokohtana sitä, kun hän oli yksi viidestä suomalaisesta mangavaikutteisesta piirtäjästä Helsingin kaupungin taidemuseon Japan Pop -näyttelyssä vuonna 2005. Viime vuodet hän on viettänyt rauhaisaa hiljaiseloa ja piirtänyt lähinnä tilaustöitä sekä vakituista minipalstaa Finnmangaan.

Sarjakuvien piirtäjät, lukijat tai vasta aloittelijat, tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja: