torstai 14. heinäkuuta 2011

Peliarviossa Mallorca


Mallorcassa olet hedelmien viljelijä Mallorcalla. Tavoitteenasi on kerätä enemmän pisteitä kuin muut tuottamalla ja myymällä hedelmiä. Hedelmiä tuotetaan siirtämällä pelinappuloita tuulimyllyssä. Pisteitä saa toimittamalla hedelmät niitä haluaville alueille.

Mallorca on näyttävä peli. Muotoillut ja värikkäät puuhedelmät ovat ilo silmälle ja ne luovat peliin mukavasti tunnelmaa. Myös kuvapuoli on mallikkaasti ja huolella tehtyä.

Vaikeus: Kohtalaisen helppo oppia. Säännöt ovat yksinkertaiset, vaikka pelissä onkin paljon sälää. Perheen pienimmille peli voi toki olla liian mutkikas. Pelissä riittää yksinkertaisuudesta huolimatta syvyyttä kokeneemmillekin pelaajille.

Tuuri: Pelissä ei ole muuta sattumanvaraista kuin hedelmä- ja tuulimyllylaattojen sijoittelu. Pelaajien päätökset vaikuttavat tuuria enemmän pelin kulkuun.

Vaikutus toisiin pelaajiin: Pelinappulaa tuulimyllyssä siirtäessä voi miettiä sitä, miten se vaikuttaa toisten pelaajien mahdollisuuksiin. Saattaa olla myös mahdollista napata toisen nenän edestä juuri se hedelmälaatta, jonka tämä olisi voinut ostaa seuraavalla vuorolla. Vaikka toisille pelaajille voikin tehdä pientä kiusaa, mistään Game of Thronesta tai Riskistä ei kuitenkaan ole kysymys.

Uudelleenpelattavuus: Pelin parissa viihtyy useammankin kerran. Hedelmälaattojen ja tuulimyllyn siipien arvonta pelin alussa tuo siihen mukavasti vaihtelua, eikä peliin pääse kyllästymään aivan heti.

Teema: Pelinappulat tuovat hedelmäteemaa hienosti esiin.

Pelaajamäärä: 2-4.

Kieliriippuvuus: Komponentit ovat kielivapaita ja säännöt ovat suomeksi, joten edes englantia ei tarvitse osata.

Kesto: Noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja: