maanantai 16. marraskuuta 2009

Pimiön uhka


Valokuvaustiimissä olemme kuvanneet kaikkea Wärtsilän telakan nostureista autiotalon syövereistä löytyviin aarteisiin. Ensimmäinen seikkailumme alkoi Ratapihankadun lähellä sijaitsevasta autiotalosta.


Sukelsimme sisään taloon pienestä reiästä, juoksentelimme ympäriinsä taloa, tutkimme kaappeja ja kirjoituksia seinillä, jotka kertoivat talon aikaisemmasta elämästä. Kamera kaulassa kuljimme pitkin täysin pimeitä käytäviä ja huoneita tallentaen filmille eteemme työntyviä ilmestyksiä, kuten homeisia tuoleja ja seinille heijastuvia varjoja.Tämän retken jälkeen suuntasimme myös Wärtsilään, vaikka oli pimeää ja ilma oli viilennyt autiotalomatkamme aikana. Wärtsilän nosturit näyttivät vaikuttavan isoilta ja massiivisilta kylmenevässä yössä. Filmikuviin hahmottui muodostelmia nostureista sekä toisistamme kameroiden kimpussa.Seuraava kuvausreissumme sijoittui jälleen telakalle. Tällä kertaa tutustuimme lähemmin telakan hajalla oleviin rakennuksiin. Kuvailimme yksityiskohtia sekä suurempia ulottuvuuksia, näkymiä tiilirakennuksen ikkunasta sekä rappusia, jotka johtivat monen metrin päähän alas maahan.

Vietimme aikaamme myös pimiössä, jossa teetimme mustavalkokuvia. Tutustuminen pimiöön oli mielenkiintoista ja samalla jännittävääkin. Kirjoittaja myöntää innostuneensa kaikesta tästä ehkä vähän liikaakin ja niin kuin myös sen, kuinka tuli laitettua pimiössä valot väärässä kohtaa päälle.

Mikäli haluat liittyä salaseuraamme, ilmesty kirjastoon maanantaisin sekä keskiviikkoisin klo 15-19.


- Tao, Katarina ja Jasmin

1 kommentti:

Mikko kirjoitti...

Komeat kuvat ja hieno juttu!