torstai 23. toukokuuta 2013

Pojan selviytymispaketti kesälle 2013

Kesä, loma, eikä mitään tekemistä! Onneksi on ainakin yksi ihan ilmainen ja tosi viileä ajanviettopaikka: kirjasto!

Stoorin hyllyiltä löydät oikeat ainekset, joilla kesänvietto onnistuu. Et nimittäin tule toimeen ilman Hang uppia ja Goalia, sillä kesällä pitää liikkua, ainakin kirjastoon pallotuoleille lukemaan lehtiä!

Leffanälän iskiessä lue Stoorin lehtihyllystä uusin Episodi tai SFX, joista näet uutuusleffojen ja tv-sarjojen esittelyt ja näyttelijähaastattelut. 

Sitten onkin hyvä suunnata dvd- ja blu-ray-hyllylle. Lainaa ehdottomasti Roskisprinssi ja Kohta 18!
Sarjakuvahyllystä voit lukea jo paikan päällä pari Jereä. Älä unohda lukuisia mangasarjakuvasarjoja ja Simpsoneita, jotka löytyvät lainausautomaattien lähellä olevasta hyllystä.

Jos ikä tai mikään muukaan ei estä, vaihda polkupyörä tai bussi kesämopoon. Lue kuitenkin ensin Ilkka Huimasalon Mopolla liikenteeseen : ohjeita mopo-opetukseen 2012, sillä liikenteessä on muitakin matkalla kohti kirjastoa. :-)

Kyytiin täytyy saada tottakai tyttöystävä, mutta miten se onnistuu? Tai jos sinulla onnekkasti jo on sellainen ja haluat hänet myös pitää itselläsi, lukaisepa pari tietokirjaa:
  • Elinor Greenwoodin 100 % minä on jokaisen nuoren perusteos
  • C. A. Plaistedin Poikien jutut kertoo miten "puhutaan poikaa"

Kesän kevyimpiin lukuelämyksiin kuuluvat ehdottomasti Aleksi Delikouraksen Nörtti ja Antti Halmeen Metalliveljet. Kummastakin sarjasta löytyy jo useampia osia.

Kielitaitoa voit kasvattaa helteellä ihan huomaamattasi, sillä supersuosittua Jeff Kinneyn Neropatti-sarjaa saa kirjastosta peräti kuudella eri kielellä. 


 

Jos peruskoulu on nyt ohi, niin mitäs sitten? Painostavatko vanhemmat hyvillä neuvoilla kuten Marja-Leena Tiaisen Päin mäntyä kirjan Miroa? Lue Miron omasta ratkaisusta jättää kaikki taakseen ja lähteä Itä-Suomeen metsäkouluun.


 
Pakkaa vielä selviytymispakettiin Terhi Rannelan Yhden promillen juttuja perjantai-iltojen varalle.


Kesä voi tuntua liian pitkältä, jos ei ole yhtään mitään tekemistä. Jos oikein tylsistyt, Duudsoneihin voi luottaa, sillä sinulla on heidän mukaansa 100 tapaa pelastua tylsyydeltä.

Ei kommentteja: