maanantai 15. marraskuuta 2010

Tanssia Japanista


Mitä on parapara?

Parapara tanssi, jossa pääpaino on ylävartaloon ja erityisesti käsien liikuttamisessa. Alun perin se on japanilainen klubitanssi, mutta nykyään se on suosittu harrastus muuallakin maailmassa. Yksinkertaisten perusliikkeidensä ansiosta parapara voi näyttää helpolta, ja perusteet onkin helppo oppia, mutta paraparaa löytyy kaikenlaista helposta hyvinkin vaikeaan. Joka tanssille on oma koreografia, jota kaikki tanssivat samalla tavalla yhtä aikaa.

Hauskanpitoa yhdessä

Turussa toimii Parapara Turku ry, joka järjestää kaikille avoimia parapara-oppitunteja lauantaisin.
15-vuotias Aleksiina lähti kaverin innostamana mukaan reilu vuosi sitten, ja häntä houkuttavat paraparassa mukava musiikki, kaverit ja kivat ohjaajat. Myös Josefiina, 17, pitää hauskanpitoa kavereiden kanssa sekä uusien ihmisten tapaamista tärkeänä osana harrastusta. Vaikka laji ei ole millään muotoa vakava, voi sitä harrastaa aika vakavastikin: Sefie on 24-vuotias leipuri-kondiittori, joka on harrastanut paraparaa jo useamman vuoden ja voittanut FinnPARAnoids-esiintymisryhmän kanssa mm. kansainvälisen parapara-kilpailun vuonna 2008.

Mitä tarvitaan aloittamiseen?

Jos kiinnostus paraparaa kohti on herännyt, kannattaa lähteä mukaan oppitunneille. Oppitunnit ovat ilmaisia ja harjoituksia vetävä Sefie kutsuu kaikkia kokeilemaan, sillä aloittelijoiden oppitunnit aloitetaan aina perusasioista, niin että mukaan pääsee helposti. Netistä löytyy parapara.fi-osoitteesta lisää tietoa paraparasta sekä linkki foorumille, jossa on tiedot eri paikkakuntien oppitunneista. Ensimmäisellä kerralla kannattaa muistaa Josefiinan neuvo aloitteleville paraparaajille: ”Hymyilkää ja pitäkää hauskaa!”

http://parapara.fi/

Kirjoitti: Kaarina

Ei kommentteja: