maanantai 15. marraskuuta 2010

Animeharrastusta TAS:in parissa

Mikä anime? Mikä TAS?

Turun Animeseura eli TAS keskittyy japanilaisten piirrettyjen ja sarjakuvien eli animen ja mangan harrastamiseen. Vaikka anime ja manga ovat jo hyvän aikaa olleet suosittuja, eivät kaikki edes tarkkaan tiedä, mitä kaikkia nuo käsitteet voivat pitää sisällään, ja ennakkoluuloja on monenlaisia. Oliver, 23-vuotias artesaaniopiskelija ja nykyinen animeharrastaja, oli myös aikanaan epäilevä: "Joku anime... Nehän on niitä kärpässilmäisiä, kikattavia ja kirkuvia karkkivärisiä likkoja..." Kun ystävä sai Oliverin viimein katsomaan pari jaksoa animea, hän huomasi pitävänsä siitä, ja nykyään hän on aktiivinen jäsen animeseurassa.

Muutakin kuin lasten piirrettyjä

Oliveria kiehtoo animessa piirtotavan ja kulttuurierojen lisäksi se, miten monipuolista ja paikka paikoin syvällistäkin anime voi olla. Kuten muutkin televisiosarjat tai elokuvat, anime voi käsitellä mitä erilaisimpia aiheita, ja joukossa on hyvinkin vakavia teemoja käsitteleviä sarjoja, ja toisessa ääripäässä hulvattomia komedioita. Länsimaiden lastenpiirretyistä tutut kaavat eivät animea kahlitse, ja Oliver kertookin animen siksi tuntuvan puhuttelevalta – ja yllättävältä.

Ei vain ruudun edessä istumista

Oliver katselee animea viikoittain jotain 20 minuutin ja joidenkin tuntien välillä, tilanteesta riippuen. Erilaisissa animetapahtumissa hän käy mahdollisuuksien mukaan, ja niissä hän harrastaa cosplayta eli pukuilua. Siinä pukeudutaan hahmoksi vaikkapa jostain sarjasta, ja yleensä puku on itse tehty. Sen lisäksi Oliver on aktiivinen jäsen animeseurassa ja mukana myös seuran tulevan vuoden hallituksessa. Tällä hetkellä Oliver on mukana myös Suomen suurimman animetapahtuman Animeconin järjestelyissä, sillä Animecon on ensi vuoden heinäkuussa jälleen Turussa.

Miten mukaan?

Innostuksestaan huolimatta Oliver arkaili ensin liittyä animeseuraan, mutta aivan turhaan. Animesta ja mangasta kiinnostuneita hän kehottaakin tulemaan mukaan rohkeasti. ”Seuramme koostuu todella ihanista ja mukavista ihmisistä jotka kaikki jakavat yhteisen kiinnostuksen, eli animen/mangan ja japanilaisen kulttuurin himon!” Seuran nettisivuilta löytyy tietoja seuran toiminnasta ja päivystysajoista seuran toimistolla sekä muita yhteystietoja.

http://org.utu.fi/tyyala/tas/

Kirjoitti: Kaarina

Ei kommentteja: