maanantai 3. elokuuta 2009

Keksi nimi Stoorin kirjastokäärmeelle!

Python ja Uvanna 7 v.

Stoorin sohvalla rötköttävä kirjastopython on ehtinyt ilahduttaa niin kirjaston asiakkaita kuin henkilökuntaakin jo kotvan aikaa. Yksinäinen käärme etsi ystäviä etsintäkuulutuksen avulla, ja matelijan nykyisestä pituudesta päätellen ystäviä on löytynyt yksi jos toinenkin. Idean olemassaoloonsa käärme sai Tukholman kaupunginkirjaston PunktMedis -nuortenkirjastoyksikön vastaavasta neuleyksiköstä. Käy kurkkaamassa:
http://www.biblioteket.stockholm.se/default.asp?refid=6669&id=4942


Stoorin lemmikkipythonin myötä neuvontatyömme on saanut uusia ulottuvaisuuksia: ”Nurin oikein, eiku.. siis puranko mä tän nyt vai? … tohon langankierto… ja sitten tosta alkais punainen raita…”

Alkuaikoina Stoorin käärmeellä oli tyylikkäät siniset aurinkolasit, jotka kuitenkin hajosivat niin monta kertaa, että matelijalle päädyttiin ompelemaan silmät. Käärmeelle kokeiltiin myös toisenlaisia laseja, mutta niihin käärmekaveri ei mieltynyt läheskään yhtä paljon, kuin ensimmäisiin huippuhienoihin plekseihinsä. Kirjastokäärmeellämme on ollut taipumusta ylensyöntiin, ja kesäkuussa Stoorin kävijät saattoivat havaita käärmeen sulattelevan suurta keskivartalopaukamaansa onnellinen hymy huulillaan. Nyt matelijan ruokailutottumuksia vahditaan tarkasti, jotta linjat pysyvät kunnossa.


Kun python oli vielä ihan lyhyt, se tapasi Stoorissa Viron presidentti Ilveksen. Muuten oli kivaa, mutta salamavalojen räiskeessä piti turvautua tummiin laseihin. Presidentillinen vierailu sujui mallikkaasti, kun taustalla vartioivat Supon miehet.

Stoorin kirjastokäärmettä voi käydä moikkaamassa Stoorin keltaisella sohvalla. Jos käärmeeseen haluaa jättää oman kädenjälkensä, kannattaa muistaa kutoa sopivan löysää silmukkaa, sillä muuten käärmeen nahkaa alkaa kuristaa varsin ikävällä tavalla.

Ystäviä kirjastokäärmeemme siis on saanut, mutta valitettavasti nimi matelijalta puuttuu kokonaan! Voisitkohan sinä auttaa? Lähetä nimiehdotuksesi Stoorin sähköpostiin osoitteeseen stoori.kaupunginkirjasto@turku.fi, tai käy Stoorissa ehdottamassa nimeä. Lähetä ehdotuksesi syyskuun loppuun mennessä.

Voittajalle luvataan maineen ja kunnian lisäksi herrrkullisia karkkikäärmeitä!

Ei kommentteja: