keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesämangaa moneen makuun


Kesäloma on vihdoin koittanut ja taas olisi koulukiireiltä aikaa lukea mangaa - mutta mitä? 

Tämän ikuisen kysymyksen varjossa päätin suositella muutamia teoksia sateisten ja miksi ei myös aurinkoisien lomapäivien ratoksi.


Hisae Iwaokan upeasti piirretty Saturn Apartments –sarja kertoo tulevaisuudesta, jossa maapallo on julistettu kokonaan luonnonsuojelualueeksi ja ihmiskunta on muuttanut asumaan planeetan kiertoradalle rakennettuun valtavaan, koko maapallon kierävään kehämaailmaan. Tämän massiivisen rakennelman ulkopinnalla uurastaa väsymätön ikkunanpesijöiden ammattikunta, jonka raskaasta työstä kosminen säteily, tuulenpuuskat ja meteorit tekevät hengenvaarallista. Tarinan juoni seuraa Mitsua, nuorta ikkunanpesijäksi ryhtyvää poikaa, joka työtä tehdessään tutustuu moniin eriskummallisiin asiakkaisiin ja selvittää samalla ikkunanpesijänä toimineen isänsä katoamista. Saturn Apartments lumoaa lukijansa rakastettavilla hahmoillaan ja upealla yksityiskohtaisella maailmallaan. Avaruudessa toimivien työntekijöiden arkea kuvaava juoni tarjoaa myös mukavaa vaihtelua avaruuteen keskittyviin mangasarjoihin. Saturn Apartments on saatavilla nuorten osastolta englanniksi.


Yuki Midorikawan vuonna 2005 aloittama mangasarja Natsume’s Book of Friends kertoo pojasta nimeltä Takashi Natsume, jolla on erikoinen kyky nähdä henkiolentoja. Natsume saa kuolleelta isoäidiltään Reikolta perinnöksi vanhan kirjan nimeltään Book of Friends, joka sisältää jokaisen henkiolennon nimen, jonka Reiko ehti vangita palvelijoikseen elämänsä aikana. Book of Friends on kallisarvoinen esine henkimaailmassa ja tämän seurauksena henget kiusaavat jatkuvasti Natsumea. Mangasarjassa Natsume seikkailee eri tilanteissa auttamassa henkiä, jotka etsivät hänen apuaan monenlaisiin ongelmiin, mutta se ei kuitenkaan tarkoita että kaikilla hänen luokseen hakeutuvilla hengillä olisi hyvät aikeet. Natsume’s Book of Friends tutustuttaa lukijansa Japanin henkimaailmaan ja sen monenmuotoisiin olentoihin ja tarjoaa hyvin jännittävän ja mielenkiintoisen tarinan Japanin folkloresta kiinnostuneille. Natsume’s Book of Friends on saatavilla nuorten osastolta englanniksi.


Karuho Shiinan Kimi ni Todoke: From Me to You kertoo yksinäisestä lukiolaistyttö Sawako Kuronumasta, jota pelottavan ulkonäön takia kutsutaan selän takana japanilaisessa kauhuelokuva Ringissä esiintyneeksi kummitukseksi ”Sadakoksi”. Sawakon elämä kuitenkin muuttuu, kun suosittu luokkatoveri Shota Kazehaya alkaa puhua hänen kanssaan. Pikkuhiljaa Sawakon itseluottamus alkaa kasvaa ja suhde Kazehayan kanssa syvenee rakkaudeksi. Kimi ni Todoke on hyvin kauniisti piirretty, koskettava ja  aidontuntuinen kuvaus ujon tytön kasvutarinasta ja rakkauden löytämisestä. Kimi ni Todoke on saatavilla nuorten osastolta englanniksi.Soul Eater on Atsushi Ōkubon luoma mangasarja, jonka tapahtumat keskittyvät Shibusen nimisen koulun ympärille. Shibusen on koulu, jossa oppilaat ovat joko aseenkäyttäjiä tai aseita. Aseenkäyttäjän ja aseen tehtävänä on kerätä 99 pahaa sielua ja yhden noidan sielu. Sielujen keräämisen jälkeen aseesta tulee arvostettu Death Scythe, jota itse koulun luonut Kuolema eli Shinigami-sama pystyy käyttämään. Pahojen sielujen kerääminen ei kuitenkaan ole helppoa ja oppilaiden työtä vaikeuttavatkin zombiet, ilkeät noidat ja monenlaiset muut hirviöt. Soul Eater on hyvin vauhdikas ja omaperäinen sarja täynnä unohtumattomia henkilöhahmoja ja se on saatavilla nuorten osastolta suomeksi.

Teksti: Kari

Ei kommentteja: