maanantai 6. helmikuuta 2012

Ketä kiinnostaa: Sur rur rur – ompele vintagemekko kevääksi!

Kuka haluaisit olla tänään: Audrey Hepburn, Marilyn Monroe vai Jacqueline Kennedy Onassis?

Trendit tulevat ja menevät, mutta näiden naisten ihailtu tyyli vaikuttaa vielä tänäkin päivänä. Sara Alm ja Hannah McDevitt ovat valinneet tähän kirjaan viimeksi kuluneilta vuosikymmeniltä kymmenen innoittavaa ja itse toteuttavaa mekkoa. Tekijät lähtivät liikkeelle Bette Davisin vinoon leikatuista leningeistä ja päätyivät Madonna Like a Virgin-lookiin. Jokaisesta ikonisesta leningistä on tässä kirjassa sekä alkuperäinen, että uudempaa ja luovempaa tarjoava muunnelma . Yhteensä siis 10 + 10 mekkoa!

Kirjasta löytyvät sekä kaavat, että ompeluohjeet kaikille ihanuuksille! Tarvitsen vain kankaan, ompelutarvikkeet sekä tämän upean kirjan päästäksesi alkuun. 

Tällaisia kirjoja on kaivattu ja näitä ilmestyy varmasti lisää. Tähän asti Vintagemekkoja on saanut etsiä kirpputoreilta ja asuvuokraamoista. Vanhojen kaavojen löytäminen ullakoilta ja antikvariaateista on ollut onnen kauppaa. Ehdoton suosikkini tässä kirjassa oli Jacquelin Kennedy Onassiksen kotelomekko. Vaikeustasoltaan mekko oli helppo. Tämä johtuu varmaankin siitä, että kirjan ohjeet eivät neuvo mekon vuorittamista, mikä lisäisi mekon ikää huomattavasti. Miinuspuolena sanottakoon, että asuvalikoima on kovin suppea eikä yhden mieliasun takia kannattaisi hankkia koko kirjaa. Siispä varaamaan se kirjastosta!

Tarkista tästä kirjan saatavuus.

Marie

Ps. Kuvan omasta mekostasi voit lisätä www.chroniclebooks.com/famousfrocks-sivustolle ja samalla tutustua muiden tekemiin mekkoluomuksiin.

Ei kommentteja: