torstai 27. lokakuuta 2011

Sarjistapaaminen

Stoorin ja Turun sarjakuvakerhon järjestämät nuorten sarjistapaamiset on täällä taas!

Torstaina 3.11 klo 17-19 Milla Paloniemi ja Anni Nykänen ovat Stoorissa ja kertovat elämästään sarjakuvataiteilijoina. Vierailun aikana kuullaan mm. sarjakuvabloggaamisesta, strippisarjakuvien tekemisestä sekä erilaisista sarjakuvan julkaisukanavista.

Lisäksi luvassa on mm. piirtämistä, sarjisvinkkausta ja yleistä jutustelua sarjakuvasta! Tervetuloa mukaan, olet sitten piirtäjä, lukija tai vasta aloittelija!

Milla Paloniemi on yksi tunnetuimmista ja myydyimmistä sarjakuvapiirtäjistä Suomessa. Paloniemen Kiroileva siili sai ensimmäisen Sarjakuva-Finlandia-palkinnon vuonna 2008. Lisäksi hän on julkaissut mm. En vaan osaa!-sarjakuvaa, Kettu ja minä -albumin ja Sarjakuvakeittokirjan.

Anni Nykänen nousi kuuluisuuteen Mummo-sarjakuvallaan. Mummo riemastuttaa monenikäisiä lukijoita ja sai myös Sarjakuva-Finlandia-ehdokkuuden vuonna 2011. Mummo on toistaiseksi ainut sarjakuva-albumi, jonka Nykänen on julkaissut. Muutoin hän on julkaissut muutamia sarjakuvia parissa lehdessä, yhdessä antologiassa ja blogien kautta netissä. Lisäksi hän on tehnyt kuvituksia lehtiin ja nettisivuille.

Ei kommentteja: