maanantai 31. lokakuuta 2011

Liikkuva nuoruus -elokuvasarjan viimeinen esitys

Liikkuva nuoruus -elokuvasarjan neljäs ja viimeinen elokuva nimeltä Zozo näytetään sunnuntaina 6.11 klo 15 pääkirjaston studiossa. Ruotsinlibanonilainen Josef Faresin elokuva kertoo Zozon ja hänen perheensä elämästä sisällissodan runtelemassa Beirutissa. Sodasta huolimatta hän elää normaalia nuoren pojan elämää kouluineen ja kavereineen. Yhtenä päivänä kuitenkin sattuu onnettomuus, jossa Zozo menettää perheensä ja päätyy isovanhempiensa luokse Ruotsiin. Haaveiden maassa alkaa Zozon uusi selviytymistarina. Oman paikan löytäminen uudessa kotimaassa ei suju ongelmitta. Zozo kohtaa koulukiusaamista, jää kiinni varastelusta ja ikävöi omaa perhettään. Zozo on Josef Faresin kolmas siirtolaisuutta kuvaava elokuva.

Aihe on ohjaajalle omakohtainen, sillä hän joutui itse kokemaan muuton sodan keskeltä Ruotsiin sekä koulukiusaamisen 17 vuotta sitten. Faresin elokuva kuvaa siirtolaisuuden syitä ja sopeutumisen vaikeutta uuteen kotimaahan.

Liikkuva nuoruus on elokuvasarja siirtolaisuudesta ja kasvamisesta globaalissa maailmassa. Elokuvasarjassa nähdään palkittuja elokuvia ympäri maailmaa sunnuntaisin klo 15 pääkirjaston Studiossa.

25.9. Persepolis (96 min)
9.10. Aavan meren tällä puolen (116 min)
23.10. Taivaan reunalla (105 min)
6.11. Zozo (90 min)

Ei kommentteja: