torstai 30. kesäkuuta 2011

Peliarviossa 6nimmt!


6nimmt! on klassikko yli kymmenen vuoden takaa! Jotain pelin suosiosta kertoo jo se, että testausvaiheessa pelin testiversiot tuppasivat häviämään testaajien ”unohtaessa” palauttaa ne.

Useimmiten pelissä kuin pelissä pyritään keräämään pisteitä, tässä pelissä niitä – sarvipäitä – yritetään sen sijaan välttää. Pelaajat valitsevat kädestään kortin ja paljastavat sen samanaikaisesti. Pienin kortti sijoitetaan ensin johonkin neljästä pöydällä olevasta rivistä, aina lähimpänä olevan numeron jatkoksi. Jos kortti on rivinsä kuudes, joutuu sen laittanut pelaaja ottamaan kaikki viisi muuta korttia itselleen – auts, miinuspisteitä! Jos kortti on pienempi kuin mikään pelissä olevista numeroista, pelaaja valitsee yhden rivin ja ottaa siitä kaikki kortit itselleen. Taas tulee miinuspisteitä, mutta ainakin nyt saa itse valita pienimmän pistekasan. Peli päättyy kun joku on 66 pisteessä ja vähiten pisteitä saanut pelaaja voittaa.

Vaikeus: Helppo oppia ja pelata.

Tuuri: Tuurin merkitys korostuu sitä enemmän, mitä suuremmaksi pelaajamäärä kasvaa. Täysin arpomalla korttejaan ei kuitenkaan voi pelata – ainakaan jos haluaa menestyä.

Vaikutus toisiin pelaajiin: Vähäinen. Toisen käsikortteja ei voi tietää, ei myöskään hänen valitsemaansa korttia, joten omien valintojen vaikutus toiseen pelaajaan jää pikku hiukkasen sattumanvaraiseksi.

Uudelleenpelattavuus: Kohtuullisen hyvä. Alkuriveihin arvottavat neljä korttia vaihtuvat pelikerrasta toiseen ja näin pelin lähtötilanne voi vaihdella melkoisesti.

Teema: Ei ole, jollei sitten sarvipäistä halua linkkiä villin lännen karjavarkaisiin. :)

Pelaajamäärä: 2-10. Mitä enemmän, sen hauskempaa!

Kieliriippuvuus: Korteissa ei ole laisinkaan tekstiä, joten kieli ei aseta esteitä.

Kesto: Noin 30-45 minuuttia.

Tervetuloa kirjastoon pelailemaan!

Ei kommentteja: