maanantai 27. syyskuuta 2010

Oi nuoruus!

Elämäkerrallinen kirjoituskilpailu 15.5.–30.11.2010

Miten sinä muistat nuoruuttasi ja nuoruutesi Suomea?
Mitä on olla nuori nyt? Kerro oma tarinasi!


Nuorisotutkimusseura, Nuoren Voiman Liitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura hakevat kaikenikäisten suomalaisten omaelämäkerrallisia kirjoituksia lapsuudesta ja nuoruudesta. Tavoitteenamme on koota runsas ja moniääninen elämäkerta-aineisto, joka avaa henkilökohtaisen näkökulman elettyyn ja koettuun nuoruuteen Suomessa 1900–2000-luvuilla.

Kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: kaikille yli 25-vuotiaille avoin sarja Nuoruus eilen ja alle 25-vuotiaille suunnattu sarja Nuoruus tänään. Kilpailuun voi osallistua suomeksi tai ruotsiksi.

Saapunut aineisto talletetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan tutkimusta ja mahdollista julkaisukäyttöä varten. Mahdolliseen julkaisukäyttöön kysytään kirjoittajalta erillinen lupa.

Vapaamuotoiset elämäkerralliset tekstit voivat molemmissa sarjoissa käsitellä esimerkiksi lapsuuden perhettä ja suhdetta vanhempiin, ystäviä, seurustelua. Aiheena voi olla myös vapaa-ajan vietto niin järjestötoiminnassa kuin nuorten omissa porukoissa, koulu ja opiskelu, oman identiteetin ja paikan etsiminen, työelämän aloittaminen tai perheen perustaminen.

Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Aiheen käsittely ja tyyli ovat vapaat.

Kilpailun tuomariston muodostavat runoilija Olli Sinivaara, kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen, tutkimusprofessori Tommi Hoikkala ja opetusministeriön nuorisoyksikön päällikkö Olli Saarela.

Kilpailun tulokset julkistetaan vuonna 2011.
Kilpailussa jaetaan molemmissa sarjoissa kolme palkintoa:
I palkinto on 1000 €
II palkinto 500 €
III palkinto 250 €.

Lisäksi jaetaan kirjapalkintoja.

Lisätietoa ja kilpailuohjeet: www.oinuoruus.fi

Ei kommentteja: