maanantai 16. elokuuta 2010

Ilmoittautuminen Sulkasadon syksyn 2010 kursseille on alkanut!

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9–17-vuotiaille maksutonta opetusta kautta maan. Sulkasadon ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Kurssien opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Yksi Sulkasato-kurssi kestää viisi viikkoa, jonka aikana kirjoitetaan viisi tekstiä. Tehtävä vaihtuu viikoittain, ja oppilas saa jokaisesta tekstistä ohjaajalta henkilökohtaista palautetta. Sulkasadon keskustelupalstalla osallistujat voivat keskustella keskenään sekä tehtävänannoista että kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta yleensä. Opetus ja keskustelu tapahtuu suljetuilla sivuilla, joille on pääsy ainoastaan salasanalla.

Ilmoittautuminen kursseille on alkanut! Syksyn aikana järjestetään seuraavat viisi kurssia:

Nuortenkirjoja arvioimaan!

Miten omasta lukukokemuksesta syntyy kirja-arvio? Kurssilla keskitytään nuortenkirjakritiikin perusteisiin ja arvioiden kirjoittamiseen. Käydään läpi erilaisia kritiikkityyppejä, pohditaan sitä, kenelle kirja-arvio on suunnattu ja harjoitellaan kirjoittamaan tiettyyn merkkimäärään mahtuvia kritiikkejä. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus päästä arvioimaan kirjoja nuorten kirjallisuuslehti LUKUfiilikseen.
Ajankohta: 15.9. – 20.10.2010
Ikäryhmä: 12–17 -vuotiaat
Ohjaaja: Salla Simukka

Roolirunokurssi

Roolirunossa saa seikkailla, leikkiä, olla päivän vapaasti joku aivan muu – eri-ikäinen, toista sukupuolta; vaikka Orfeus, Nefertiti, Prinsessa Ruusunen – tai aivan keksitty, oma hahmonsa. Roolirunoon tuodaan omia kokemuksia ja havaintoja. Kurssilla keskitytään kirjoittamaan runoja eri rooleista käsin ja tutkimaan roolirunouden mahdollisuuksia; se vapauttaa mielikuvituksen, sekoittaa proosan keinoja runoon, tutustuttaa naamioiden kautta omaankin persoonaan.
Ajankohta: 15.9. – 20.10.2010
Ikäryhmä: 13–17 -vuotiaat
Ohjaaja: Saila Susiluoto

Tiedän paikan…

Lähde runoretkelle elämäsi paikkoihin: leikki-, näköala- ja kohtauspaikkoihin, numeroituihin ja numeroimattomiin paikkoihin, paikkaan jossa olet syntynyt sekä sinne missä voi syntyä aina uudestaan… Luotaamme todellista ja kuviteltua maisemaa runouden keinoin sukeltamalla sanojen rytmiin sekä luomalla sanoilla kuvaa ja ääntä. Päästämme sanat liikkeeseen, irti ja valloilleen, rakennamme niistä uusia tiloja ja taloja – ennen kokemattomia paikkoja!
Ajankohta: 3.11. – 8.12.2010
Ikäryhmä 13–17 -vuotiaat
Ohjaaja: Hannimari Heino

Hanat auki

Miten pääsisin alkuun? Hanat auki -kurssilla tekstiä syntyy kuin huomaamatta, leikin ja seikkailun kautta. Kokeilemme kielen keinoja, tartumme arjen havaintoihin, kutsumme mielikuvitusta apuun ja annamme sattumille sijan. Sanojen virrasta muotoutuu runoja, tarinoita, juttuja, tekstin pätkiä. Kirjoittaminen on ihmettelemistä, ja paljon muuta.
Ajankohta: 3.11. – 8.12.2010
Ikäryhmä: 9–12 -vuotiaat
Ohjaaja: Anja Erämaja

Novell- och diktkurs

Lär dig att skriva bättre skönlitterära texter. Under kursen skriver du kortare prosatexter eller dikter om ämnen som ledaren föreslår. Målet är att lära dig förstå och använda den frihet som finns i skrivandet. Betoning läggs på lekfullhet i både form och innehåll. Förutom att skrivande är viktigt är det också roligt! Det enda du behöver för kursen är skrivintresse och fantasi.
Tidpunkt för kursen: 3.11. – 8.12.2010
Åldersrekommendation: 13–17 år
Ledare: Peter Mickwitz

Ilmoittautuminen ja lisätietoa kursseista osoitteesta www.sulkasato.fi

Ei kommentteja: