maanantai 8. maaliskuuta 2010

Bongaa silta!

Turkulaiset ovat löytäneet ihka uuden harrastuksen: sortumisvaarassa olevien siltojen bongauksen.

Kuten jo maailmanlaajuisesti tiedetään, Turun Myllysilta on notkahtanut keskikohdaltaan jo yli metrin. Silta ja sillan kupeessa olevat kerrostalot ovat olleet varhaisesta lauantaiaamusta lähtien sortumisvaarassa. Tämä ei ole kiva uutinen.

Iloinen uutinen on sijaan tämä uusi, liki ennennäkemättömän suosittu harrastus. Silta keräsi eilen eri lähteiden mukaan huimasti toistakymmentä ihmettelijää ja bongaajaa - aika hurja määrä silmäpareja jo aamukymmeneltä. Siis uudestaan: ulkona! - sunnuntaiaamuna!! - aamukymmeneltä!!! Aika hurjaa... ja olinhan siellä toki minäkin, hih. Siitä muutama otos tekstin lopussa.

Mutta mikäpäs siinä. Henkeäsalpaavan kaunis, kevätauringon lämmittämä sunnuntaipäivä oli samalla mitä mainioin ulkoilupäivä.

Ihan sama, oliko syy sitten romahtavan sillan vai jonkin ihan muun. Pääasia on, että ihmiset ylipäätään lähtivät ulos, sillä siellähän se totuus on, kuten sanotaan. Ainakin jokivarressa oli hurjasti iloisia ihmisiä, perheitä, pariskuntia ja ystäviä - kaikki nauttimassa elämästä, lintujen laulusta ja vääjäämättömästi etenevästä keväästä.


Ei kommentteja: