Järjestyksessään 15. Finncon järjestettiin 10-12.7 Helsingin Kaapelitehtaalla. Finncon on osallistujille ilmainen, vapaaehtoisvoimin järjestettävä science fiction- ja fantasiatapahtuma. Finnconin yhteyteen kuuluu myös Animecon, joka järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa. Finncon esittelee laajasti tieteisfantasiaa, mutta myös kauhua, fantasiaa, sekä animea ja mangaa. Esillä on erityisesti kirjallisuus, mutta myös elokuvat, musiikki, sarjakuvat, kuva- ja teatteritaide, sekä tieteisharrastajakulttuuri eli fandom ovat keskiössä.
Tänäkin vuonna Finncon tarjosi kävijöilleen kattavasti mielenkiintoista ohjelmaa. Itseäni kiinnosti eniten kirjailija George R.R. Martinin haastattelu. Sympaattisen oloinen George-paappa kertoili kuulumisiaan suuren yleisön edessä, ja kertoi muunmuassa käväisseensä Suomenlinnassa, joka on sattumoisin tapahtumapaikkana eräässä Martinin kirjoittamassa tarinassa. G.R.R. Martin on suositun ja tunnustetun Tulen ja jään laulu-fantasiasarjan kirjoittaja. Kyseistä sarjaa voin lämpimästi suositella kaikille fantasian ystäville. Tähän mennessä sarjaan kuuluu viisi kirjaa ja ne on kaikki suomennettu:
Valtaistuinpeli. (A game of thrones, 1996.) Tulen ja jään laulu, osa 1. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kirjava, 2003.
Kuninkaiden koitos. (A clash of kings, 1999.) Tulen ja jään laulu, osa 2. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kirjava, 2004.
Miekkamyrsky 1. (A storm of swords, 2000.) Tulen ja jään laulu, osa 3, nide 1. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kirjava, 2005.
Miekkamyrsky 2. (A storm of swords, 2000.) Tulen ja jään laulu, osa 3, nide 2. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kirjava, 2006.
Korppien kestit. (A feast for crows, 2005.) Tulen ja jään laulu, osa 4. Suomentanut Satu Hlinovsky. Helsinki: Kirjava, 2007.
A Dance with Dragons (tulossa)
The Winds of Winter (tulossa)
A Dream of Spring (tulossa)
Laadukkaan ohjelman lisäksi alueella liikuskelleet anime- ja mangaharrastajat värikkäissä ja krumeluurikkaissa asuissaan ilahduttivat suuresti esteettistä silmääni. Sitä värien loistoa! Oli hienoa huomata, miten pukeutujat rooliasunsa lisäksi olivat omaksuneet myös esittämänsä hahmon persoonan. Varsin kokonaisvaltaista roolihahmoon sulautumista, sanoisinko. Itse nostan kädet pystyyn cosplay-ilmiön edessä, sillä minusta ei ikinä olisi värkkäämään minkäänlaisia asuja monimutkaisine lisähärpäkkeineen. Taidan tyytyä jatkossakin katselijan rooliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti