maanantai 13. heinäkuuta 2009

Hamzan Kanaan jättää taiteensa tulkinnan katsojalle


- Viime aikoina taiteen maut, sielu, suunnat, värit, tekniikat ja säännöt ovat muuttuneet hajanaisiksi ja köyhiksi sekä tulleet menetetyiksi ja puuttuviksi. Pyrkimyksenä on töilläni, väreillä ja sanoilla korjata, yhdistää ja luoda menneisyyden ja nykyajan taiteen kohtia uudestaan, libanonilaissyntyinen Hamza Kanaan taustoitti Stoorissa heinäkuun ajan esillä olevansa näyttelyn ideaa.


Näyttely koostuu niin maalauksista, käsitöistä kuin runoista. Kanaan, 25, ei itse halua lähteä ruotimaan töidensä ideaa, vaan jättää tulkinnan suosiolla katsojalle.


– Taiteella on säännöt, vaikka se on vapaata. Taide on rajallinen, vaikka se on rajatonta. Jotkut heittävät joitakin värejä paperille tai kankaalle allekirjoittaen ja kutsuen omia töitä maalauksiksi tai taiteeksi, Kanaan filosofoi.

Taide on kiehtonut vuonna 2002 Turkuun muuttanutta Kanaania pienestä pitäen.
– Aloitin heti, kun sain kynän käteeni pienenä ennen esikoulua. Ensimmäiseen näyttelyyn osallistuin 9-vuotiaana, Hamzan Kanaan kertoi.Hamza Kanaanin työt ovat näytillä Stoorissa 6.-31.7. kirjaston aukioloaikoina ma-pe 10-20, la 10-16 ja su 12-18. Tervetuloa kirjaamaan terveiset vieraskirjaan.

Ei kommentteja: