tiistai 7. heinäkuuta 2009

Frisbee, halpaa ja hauskaa huvia

Kesällä käydään uimassa, rentoudutaan piknikillä kavereiden kanssa ja luetaan paljon. Myös erilaiset ulkona tehtävät aktiviteetit ovat suosiossa. Puistot ja ruohokentät houkuttelevat mukaan pelailemaan, frisbeetä heittämään ja pitämään hauskaa.
Frisbeen heittely on halpaa ja hauskaa huvia. Frisbeegolf lajina sopii niin nuorille kuin vanhemmillekin sukupuoleen katsomatta. Lajin idea on samanlainen kuin tavallisessa golfissa. Tavallisessa golfissa palloa lyödään reikään, mutta frisbeegolfissa heitetään frisbeetä koriin. Kori on metrin korkuinen ja siinä on ketjut, jotta frisbee pysyy korissa.
Frisbeetä täytyy heittää oikealla tavalla. Kylki heittosuuntaa kohti ja sitten heitetään.
Ettei frisbeetä tulisi nakanneeksi kenenkään päähän, kannattaa suunnata peliä varten rakennetuille kentille. Turussa frisbeegolfkenttiä löytyy niin Urheilupuistosta kuin Lausteelta Ketunkadun päästä. Mukaansatempaavaa frisbeegolfia voi kummassakin paikassa käydä pelaamassa maksutta.
Urheilupuiston vaihteleviin maastoihin on kätketty 9 erilaista väylää. Heittopaikat on merkitty maassa olevilla lankuilla. Väylät ovat lyhyitä, mutta yksi, noin 60-metrinen jyrkkään ylämäkeen heitettävä väylä tarjoaa haasteita kovemmallekin pelaajalle.
Lausteen rata on 18-väyläinen ja lähes jokaisella väylällä on kaksi heittopaikkaa eritasoisille pelaajille. Lisäksi Lausteelle on suunniteltu 9-väyläinen aloittelijarata.
Lisätietoja turkulaisen Frisbeegolfseuran 7 K ry:n nettisivuilta http://www.7k.fi/.
Seura järjestää kesällä Lausteella ”Tutustu frisbeegolfiin” – tapahtumia keskiviikkoisin klo 17–18.

Ei kommentteja: