maanantai 15. kesäkuuta 2009

Rok rok!


Metallica ei esittelyjä kaipaa. Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä raskaan musiikin yhtyeistä luukutti eilen täydellä höyryllä Helsingin Areenalla. Kyseisen spektaakkelin myös allekirjoittanut pääsi näkemään ja ennen kaikkea kuulemaan. Eilinen konsertti oli ensimmäinen Metallica-keikkani, ja siksi laulaja-kitaristi James Hetfieldin kaikille ensikertalaisille suuntaama välispiikki veti suun väkisinkin hymyyn: "Welcome to the family! Where have you been?!"

Rahoilleen sai kunnon vastineen, sillä Metallica soitti reilun kahden tunnin mittaisen setin, johon mahtui paljon materiaalia bändin uusimmalta Death Magnetic-albumilta. Toki settilistaan kuului myös vanhempaakin materiaalia. Uskaltaisin veikata, että jos esimerkiksi lähestulkoon kulttimaineeseen noussut kappale Nothing Else Matters olisi unohtunut listalta pois, olisi siitä saattanut pahastua ainakin muutama ihminen.

Metallica soittaa tänään toisen keikkansa loppuunmyydyllä Helsingin Areenalla. Helsingin keikkojen lisäksi yhtye esiintyy tänä kesänä myös Porissa 25. heinäkuuta. Metallica-tunnelmiin voi virittäytyä myös katsomalla tänään YLE Teemalta klo 19.10 Metallica-dokumentin. Pitkä ja paljastava dokumentti Metallica: Some Kind of Monster on rockelokuvien parhaimmistoa.


Metallican settilista 14.6 Helsingin Areenassa:

1. That Was Just Your Life

2. The End Of The Line

3. For Whom the Bell Tolls

4. No Remorse

5. One

6. Broken, Beat And Scarred

7. Cyanide

8. Sad But True

9. Turn The Page (Bob Seger cover)

10. All Nightmare Long

11. The Day That Never Comes

12. Master Of Puppets

13. Fight Fire With Fire

14. Nothing Else Matters

15. Enter Sandman

Encoret:

16. Helpless (Diamond Head cover)

17. Trapped Under Ice

18. Seek & Destroy

1 kommentti:

Mikko kirjoitti...

YES! Olihan se Metallica kova - niin mielikuvien tasolla kuin ihan konkreettisestikin. Välillä musiikki tuli TODELLA KOVAA. Mutta sehän oli bändin alkuaikojen tinkimätön motto: piti olla nopein ja kovaäänisin!

Mutta, huh-huh! Tämä oli kolmas Metallica-keikkani (ensimmäinen oli jo kultaisella 1980-luvulla Dameged Justice -kiertueella), ja silti jaksaa yhä ihmetyttää yleisön ja bändin läsnäolo. Tunnelma oli sanoin kuvaamattoman lämmin ja antaumuksellinen - molemmin puolin. Hartwall areenan yleisö oli piippuhyllyä myöten pähkinöinä kun kolmantena kuultu For Whom The Bell Tolls jyrähti käyntiin!

Yhtä kaikki, sunnuntai oli parhautta! Kiitos kaikille mukana olleille - ennen kaikkea tietysti kiitos Lars, James, Kirk ja Robert!