tiistai 16. kesäkuuta 2009

Coraline ja toinen todellisuus


Neil Gaimanin bestselleriin pohjautuva Coraline ja toinen todellisuus on hyytävän lumoava animaatioelokuva, jossa nuori ja yksinäinen tyttö Coraline löytää kodistaan salaisen oven, jonka kautta hän pääsee eräänlaiseen rinnakkaistodellisuuteen. Toisessa todellisuudessa on värejä, iloa, puhuvia kissoja ja vanhemmat, jotka valmistavat Coralinelle mitä suussa sulavimpia herkkuja. Ainoa asia, mikä Coralinea rinnakkaistodellisuudessa riipii, on se, että siellä kaikilla asukkailla on silmien tilalla napit. Mikäli Coraline päättää jäädä pysyvästi toiseen maailmaan, hänenkin on vaihdettava silmänsä nappeihin. Tähän omapäinen tyttö ei kuitenkaan suostu, ja niin painajainen voi alkaa.

Goottisen synkkyyden ja kauhun ystäville Coraline ja toinen todellisuus on varmasti mieluisa katselukokemus. K7-ikärajasuositus on herättänyt hieman keskustelua, sillä elokuva kuitenkin sisältää ihan kiitettävissä määrin kauhuelementtejä.

Tieteisvelho Neil Gaiman on voittanut kirjoillaan lukuisia fantasiakirjallisuuden arvostetuimpia palkintoja. Tunnetuin teos herralta lienee kuitenkin laaja Sandman-sarjakuvasaaga. Oma henkilökohtainen suosikkini Gaimanin tuotannosta on kuitenkin Unohdetut jumalat nokkelien henkilöhahmojensa, näppärän juonensa ja lukuisten mytologisten viittauksiensa takia.

Neil Gaimanin kotisivut osoitteessa http://www.neilgaiman.com/

Ei kommentteja: