keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kunniaa kulttuurisen moninaisuuden hyväksymiselle

Marja-Leena Tiaisen hienolle Alex-trilogialle on myönnetty Anni Swan -mitali. Palkinnon myöntää IBBY Finland (International Board on Books for Young People eli entinen Suomen nuortenkirjaneuvosto). Se annetaan joka kolmas vuosi korkeatasoiselle lasten- tai nuortenkirjalle.

Palkintolautakunta perustelee valintaansa: "Marja-Leena Tiainen on valinnut tärkeän ja haasteellisen aiheen trilogialleen, joka lisää moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. Teossarjan huolellisen taustatyön ansiosta kirjailija onnistuu kuvaamaan realistisesti, monipuolisesti ja eläytyvästi toiseutta, tutun ja turvallisen vastakohtaa, jotain uutta, vierasta ja usein hieman pelottavaakin, sekä suomalaisten että pakolaisnuorten näkökulmasta."

Hienoa! Kulttuurinen moninaisuus on arvonsa ansaitseva rikkaus. Ymmärtämällä myös meille vieraita ihmisiä, opimme samalla jotain äärimmäisen perustavaa itsestämme.

Stoori onnittelee...

Jos haluat päästä käsiksi Alex-kirjoihin, tarkista niiden saatavuus kirjaston VASKI-aineistotietokannasta. Tässä suorat linkit saatavuuteen:

Alex ja pelon aika
Alex, Aisha ja Sam
Alex, Aisha ja toivon aika


Lisätietoa palkinnon saajasta saat kustantajan sivuilta: http://www.tammi.fi/

Ei kommentteja: