torstai 23. huhtikuuta 2009

Purjehdi tiistaina Elävään kirjastoon kohtaamaan ennakkoluulosi ... ja itsesi


Se tulee taas - Elävä kirjasto, nimittäin!

Stoori, NuortenTurku ja Yrkeshögskolan Novia järjestävät jo kolmatta vuotta peräkkäin suositun Elävä kirjasto -tapahtuman pääkirjaston Studiossa tiistaina 28.4. kello 15 - 18.

Lihallisiksi ja hengittäviksi kirjoiksi muuttuvat tällä kertaa mm. lakimies, erityisope, luonnonsuojelija, yksinhuoltaja, homoseksuaali, lesbo, jälleensyntymään uskova, katolinen pappi, virolainen ja suomenruotsalainen sekä viime kertainen suosikki - poliisi.


Taas on siis peiliin katsomisen paikka. Meillä jokaisella on varmasti niin ennakkoluuloja kuin ennakkokäsityksiäkin ihmisistä. Ainakin luulemme tietävämme, minkälaisia ihmisiä hakeutuu tiettyihin ammatteihin tai millä tavalla he ajattelevat. Sama koskee vieraita kulttuureja - kaikkihan he ovat "samanlaisia"! Vai ovatko? Nyt on sinun aikasi ottaa siitä selvä.

Vieraus kiehtoo, mutta se myös pelottaa meitä. Tämä on luonnollista - kaikessa on kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin ihmisyydestä. Meille on sisäänrakennettu sellainen luonnevika, että keräämme tuttuja asioita ympärillemme, koska se tuntuu turvalliselta. Näinhän ei tarvitsisi olla. Miksemme kohtaisi myös meille vieraita asioita ennakkoluulottomasti ja innokkaasti. Vieraus, tai hienosti ilmaistuna "kulttuurinen toiseus", ei ole uhka vaan voimavara ja elämän rikastuttaja. Uskokaa tai älkää, mutta tutustumalla meille vieraisiin asioihin opimme paljon itsestämme. Käsitys elämästä ja ihmisenä olemisesta laajentuu ja syventyy.

Tule siis tiistaina Studioon, lainaa useampikin haluamasi elävä kirja 20 minuutin keskustelutuokioon ja palaa kotiisi sielultasi entistä rikkaampana.

Voit virittäytyä tunnelmaan lukemalla edellisistä tapahtumista. Saat ne käsiisi ällistyttävän helposti: paina alla olevaa Elävä kirjasto -tägiä.

Lisätietoa Elävän kirjaston aatteesta löydät Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia -kampanjan verkkosivuilta www.keks.fi/elavakirjasto

Myös NuortenTurku on kunnostautunut hienoilla verkkosivuilla: www.nuortenturku.fi/elavakirjasto

och samma finns också på svenska: www.nuortenturku.fi/levandebibliotek

Nähdään tiistaina!

Ei kommentteja: