keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Harjoittelijan kynästä: Mtg-kilta


Stoorin tiloissa on aloittanut toimintansa Turun Mtg-kilta. Kilta on tarkoitettu kaikille Mtg:stä, eli tuttavallisemmin mätkystä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla vaikkei koskaan olisi pelistä kuullutkaan. Ensikertalaisille on tarjollla tutustumista peliin. Kilta kokoontuu keskiviikkoisin pääkirjaston Stoorissa klo 16-19.30.

Mtg, eli Magic: the Gathering on Richard Garfieldin vuonna 1993 julkaisema keräilykorttipeli ja on lajissaan maailman ensimmäinen. Mtg:tä on luonnehdittu niin rooli-, strategia-, kuin keräilykorttipeliksi. Nykyään pelaajia arvioidaan olevan noin kuusi miljoonaa. Mtg:tä pelataan myös ammattimaisesti ja palkinnot ovat paikkallistason mittelöiden korttipalkintoja huomattavasti mittavammat. Suomalaiset ovat menestyneet kohtuullisen hyvin, mm. vuoden 2008 maailman mestari on suomalainen Antti Malin. Kortteja on julkaistu useilla kielillä, muttei kuitenkaan suomeksi. Suurin osa korteista on englanninkielisiä.

Pelaajat ovat voimakkaita velhoja, jotka ottavat mittaa toisistaan kutsumalla erilaisia olentoja ja loitsuja tarkoituksenaan saada vastustajan elämäpisteet kahdestakymmenestä nollaan. Jokaisella pelaajalla on oma, vähintään 60 kortin pakka, joka koostuu maakorteista sekä erilaisista olento-, loitsu-, artefakti- ja lumouskorteista. Yhdistelemällä erilaisia kortteja saadaan aikaiseksi hyvin erilaisia strategioita hyödyntäviä pakkoja aina vauhdikkaan agressiivisesta peliä tiukasti kontrolloivaan versioon asti. Korteissa on myös kuvia, joissa on toisinaan huiman upeaa taidetta.


Osa hauskuutta on korttien vaihteleminen toisten pelaajien kanssa. Yleisin pelimuoto lienee kaksinpeli, mutta peliä voidaan pelata myös moninpelinä lukuisin eri variaatioin. Moninpeli on parhaimmillaan rentoa ja hauskaa yhdessäoloa ja pelistä nauttimista. Mtg:n kautta tustuu helposti uusiin ihmisiin!


Ps. Peliin voi tutustua paremmin julkaisijan omilla kotisivuilla: http://www.wizards.com/magic/
Teksti: Joel Juuti

Ei kommentteja: