perjantai 23. toukokuuta 2014

Tettiläinen suosittelee!Kesällä on kiva olla ulkona, mutta joskus on myös päiviä, jolloin sataa tai joutuu mökille, jolloin ei välttämättä tee mieli mennä ulos tai ei ole mitään tekemistä. Niinä päivinä kannattaa ottaa kirja käteen tai katsoa esimerkiksi elokuva! Päätin helpottaa sopivan valitsemista, joten kirjoitin pienen listan hyvistä elokuvista ja kirjoista. Suosittelemani kirjat löytyvät ainakin Turun pääkirjastosta, suurin osa Stoorin puolelta.


Kirja: Vieras – Stephenie Meyer
Vieras on Twilight -saagastaan tunnetun Stephenie Meyerin romanttinen scifikirja. Teos kertoo maapallon vallanneista avaruusolennoista, jotka kutsuvat itseään Sieluiksi. Sielut tunkeutuvat ihmisen hermojärjestelmään ja valtaavat ihmisen tietoisuuden. Vastarintaliikkeessä olleen Melanien kehossa on kuitenkin kaksi tietoisuutta: Sielun, ja hänen omansa. Molemmat tietoisuudet rakastavat Melanien entistä rakastettua Jaredia, joka on ihminen. Ongelmia tiedossa! Vieras on ilmestynyt myös elokuvana ja löydät sen nuorten elokuvia -hyllystä nimellä The Host.

Kirja: Outolintu – Veronica Roth
Tämäkin kirja on romanttinen scifikirja, mutta mielestäni se soveltuu myös pojille! Kirjassa sodan runtelema maa on jaettu osastoihin, joihin jokainen ihminen kuuluu työskentelemään. Kirjan päähenkilö Tris on väliinputoaja, jolle ei löydy omaa osastoa: hän on kaikkia niitä. Hän on uhka yhteiskunnalle. Outolintu pyörii vielä elokuvissa nimellä Divergent.

Kirja: Tulitodistaja – Lars Kepler
Tulitodistaja on itsenäinen osa Lars Kepler –nimen taakse piiloutuneen kirjailija kaksikon dekkarisarjaa. Se kertoo suomalaissyntyisestä, Joona Linna -nimisestä etsivästä, joka tutkii nuorisokodissa tapahtunutta raakaa teinitytön murhaa. Voisiko murhaaja olla yksi tytöistä? Teos on hyvin jännittävä, joten varaudu, ettet halua päästää siitä irti! Tätä kirjaa et kuitenkaan löydä nuorten osastolta, vaan jännitys-hyllyltä.

Kirja: Karkkipäivä – sokerin synnystä makeaan elämään – Satu Jaatinen
Tämä tietokirja sisältää makeaa tietoa erilaisten makeisten synnystä ja historiasta, sekä myös kertomuksia makeisten ympärille syntyneistä perinteistä, kuten Halloweenista. Varoitus: kun luet kirjaa, varaa karkkipussi viereesi!

Elokuva: Forrest Gump
Elokuva kertoo hiukan hidasälyisestä, mutta lempeästä miehestä, joka kertoo elämän tarinaansa bussipysäkillä. Hän on tavannut esimerkiksi Yhdysvaltain presidentin, mutta ei tajua mitä merkittävää on tehnyt tai todistanut hidasälyisyytensä vuoksi. Forrest Gump on hauska ja varsin lämminhenkinen elokuva, joka kannattaa katsoa edes kerran. Mainittakoon, että se on voittanut kuusi Oscar-palkintoa.

Elokuva: After Earth
After Earth kertoo maapallosta hylättynä planeettana, jonne 13-vuotias Kitai joutuu lähtemään. Hän kohtaa matkallaan mitä vaikeampia ongelmia: suurin vastus on luonto.

Hauskoja luku- ja elokuvahetkiä!

Teksti: Meea

 

Ei kommentteja: