maanantai 10. maaliskuuta 2014

SCORE – Music from video games

Ready – set – go! Turun filharmonisen orkesterin ohjelmistossa on maaliskuussa erityisesti nuorille ja muulle pelihenkiselle yleisölle suunnattua musiikkia. Nämä pelimusiikkikonsertit ovat Suomessa ensimmäisiä laatujaan, joten TFO:lla on ilo esittää kuulijoilleen uusinta uutta.

SCORE – Music from video games -konserteissa pääsevät vauhtiin niin pelihullut kuin muutkin pelien maailmasta tai pelimusiikista kiinnostuneet. Ohjelmassa on musiikkia kaikkien aikojen suosituimmista videopeleistä: mm. Super Mario TM, Legend of Zelda TM, Skyrim, Last of Us, Sonic the Hedgehog, Ha-lo, Beyond: Two Souls, Final Fantasy ja Journey.

Konsertit järjestetään torstaina 20.3. klo 19 ja lauantaina 22.3. klo 14 Turun konserttitalolla. Ohjelman kesto on noin 2 tuntia sisältäen väliajan. Ks. lisää: www.tfo.fi/konsertit ja https://www.facebook.com/turkuphilharmonic.

SCORE-konsertista järjestetään myös päivänäytökset opiskelijoille torstaina 20.3. klo 10.30 ja perjantaina 21.3. klo 12.30. Päivänäytökset kestävät noin 45 minuuttia.

Ennen torstain iltakonserttia 20.3. yleisö on tervetullut myös kuuntelemaan tapahtuman Pre-talkia, jossa SCORE-pelikonserttien ideoijat, ruotsalaiset Orvar Säftström ja Magnus Johansson avaavat kuulijoille pelimusiikin maailmaa. TFO:n tiedottaja Inka-Maria Pulkkinen pääsi haastattelemaan Orvaria ja Magnusta jo aikaisemmin, ja tällöin kyselimme mieheltä siitä, mistä tämä sai ilmiömäisen idean pelimusiikkikonserttien tuottamiseen.

”Orvar: Olen koko ikäni ollut erittäin kiinnostunut peleistä, musiikista ja elokuvista, joten kun Malmön sinfoniaorkesteri pyysi minua vuonna 2005 suunnittelemaan elokuvamusiikkikonsertin, ehdotin, että tekisimme Ruotsin ensimmäisen pelimusiikkikonsertin. Magnus oli tuolloin töissä Malmön orkesterissa, ja mielettömän suosion (17 000 katsojaa!) jälkeen jatkoimme yhteistyötä.

” Entä onko tuottajakaksikolla omia lempipelimusiikkeja? Magnus Johansson mainitsee omaksi suosikkipelimusiikikseen L.A. Noiren jazz-soundtrackin, siinä missä Orvar Säfström on tällä hetkellä eniten tyytyväinen SCORE-tulkintaan Skyrim-pelin kappaleesta ”The Dragonborn Comes”.

Sormet ristiin, että myös suomalainen yleisö ottaa SCORE-pelimusiikkikonsertit yhtä innostuneesti vastaan kuin ruotsalaiset naapurimme. Tunnelmaa ja leikkisyyttä ei näistä konserteista ainakaan varmasti puutu!  

Kirjoitti: Hanna Tapio

 

Ei kommentteja: