tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesäksi katsottavaa Stoorista


Jo joutui armas aika, ja ansaittu kesäloma on viimein alkanut! Kauniit aurinkoiset päivät houkuttelevat ulos nauttimaan lomasta ja vapaudesta. Sadepäiviin kannattaa kuitenkin jo varautua etukäteen hankkimalla ajanvietettä Stoorista mm. DVD-elokuvien muodossa. Koska te, arvoisa Stoorin asiakaskunta, olette parhaita asiantuntijoita siinä, mikä juuri nyt on katsomisen arvoista, tässä katsaus toukokuun katsotuimpiin elokuviin.


Toukokuun lainatuin elokuva on tieteiselokuva Tron: Perintö, joka sijoittuu digitaaliseen maailmaan. Elokuva on jatkoa 80-luvun alun tietokonegrafiikkaa hyödyntäneelle elokuvalle Tron, josta on nyt siirrytty ajassa sukupolven verran eteenpäin, tällä hetkellä niin ajankohtaiseen peliteollisuuden maailmaan.


Toisella sijalla toukokuun lainaustilastoissa on Robert Downey Jr.:n tähdittämä The Avengers, supersankariseikkailu, jossa Iron man kavereineen pelastaa maailmaa katastrofin partaalta. Taatusti vauhdikasta menoa! Jo 40-vuotias supersankaritiimi ei vanhene koskaan. Samasta sarjakuvasta kotoisin oleva mytologinen supersankari Thor seikkailee omassa elokuvassaan, joka löytyy  lainatuimpien elokuvien listan sijalta 10.

Muita top10-listalle yltäviä elokuvia toukokuussa ovat vanha kunnon Mr. Bean (osa 2), tieteiselokuva Avatar, kotimainen musikaalielokuva Jos rakastat, Disneyn klassikkosatuja ja romanttista komediaa yhdistävä Lumottu sekä tietysti Twilight-elokuvasarjan filmatisoinnit.

Stoorin DVD-kokoelma kasvaa jatkuvasti. Tänä keväänä kokoelmamme on täydentynyt muun muassa seuraavilla katsomisen arvoisilla elokuvilla:

Kotimainen rock-klassikko Miss Farkku-Suomi kertoo muusikoksi kasvamisesta ja nuoren elämän vaikeudesta kolmenkymmenen vuoden takaisessa Pohjois-Suomalaisessa kaupungissa. Pelimaailmasta lähtöisin oleva animaatio Dragon Age: Dawn of the Seeker vie katsojansa suureen seikkailuun. Twilight-elokuvien ystäviä vamasti kiinnostaa Kristen Stewartin tähdittämä Lumikki ja metsästäjä, jossa vanhasta kaikkien tuntemasta sadusta on saatu aikaan kauniisti toteutettu seikkailufantasia hyvän ja pahan välillä. Kevyttä katsottavaa kaipaaville sopii nuorisokomedia  Fun Size tai vaikka aina yhtä hauska Asterix & Obelix Britanniassa.

Koska DVD-levyjä hankitaan yleensä Stooriin vain yksin kappalein, on mahdollista, että etsimäsi elokuva on lainassa juuri silloin, kun itse sen haluaisit lainata. Muistathan, että aineistoa on kuitenkin mahdollista varata Vaski-tietokannan kautta. DVD-elokuvissa laina-aika on vain kaksi viikkoa, joten tarvittaessa saat elokuvan pian katseltavaksesi. Jos suosikkielokuvaasi ei vielä löydy valikoimistamme, vinkkaathan toiveestasi Stoorin henkilökunnalle! Tällä hetkellä tilauksessa ovat ainakin odotettu Twilight Aamunkoi: osa 2 ja suositun koirakomedian jatko-osa Marley & Me 2: pentuvuodet.

Kirjoittanut: Heini

Ei kommentteja: