torstai 11. huhtikuuta 2013

Rikos ja rakkaus

Olisiko nyt nuortenkirjoissa aika rikokselle ja rakkaudelle?

Nuorille ilmestyy liian vähän jännityskirjoja. Hiuksianostattavan, vetävän juonen lisäksi tarinan pitää olla aito, sellainen, että lukijaa hyytää vielä kirjan luettuaankin ajatus, mitä jos...? Kunpa nuorille ilmestyisi enemmän jännityskirjoja! Ilkka Remeksen, Ritta Jacobssonin, Andy McNabin ja Anthony Horowitzin kirjoittamat nuorten jännityskirjat ovat jo niin luettuja, vaikkakin edelleen koukuttavia ja paljon lainattuja teoksia.

Kunpa nuorille ilmestyisi enemmän kirjoja rakkaudesta! Rakkaus on niin monimutkainen juttu. Rakkautta on niin kaikennäköistä... poika + poika... tyttö + tyttö... Saako aina rakastaa ihan ketä vaan ja ihan miten vaan?  

 
Harlan Coben: Pakopaikka (WSOY 2012)

Mickeyn tyttöystävän katoaminen käynnistää salapoliisityön, jossa johtolangat vievät ränsistyneelle talolle, jonka asukkaan väitteet vievät pojan entistäkin mutkikkaampien ja vaarallisten tapahtumien ytimeen. Onko Mickeyn oma isä sittenkin elossa vaikka poika näki isänsä kuolevan auto-onnettomuudessa? Omat pisteeni: melko hyvä, mutta ehkä liian pelottava varhaisnuorille

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta.Salla Simukka: Punainen kuin veri (Tammi 2013)

Lumikki Andersson, ilmaisutaidon lukiolainen, tokaisee olevansa "Hercule Poirotin ja Lisbet Salanderin salattu lapsi". Todellisuudessa hänellä ei ole mitään erikoiskykyjä, ainoastaan hyvä kunto, tarkkaavaisuus ja taito tekeytyä tuntemattomaksi. Riittääkö se pelastamaan kolme luokkatoveria virolais-venäläisen huumeliigan kynsistä heidän löydettyään lumihangesta muovikassillisen verentahrimia seteleitä?
Trilogian muut teokset:
Valkea kuin lumi ilmestyy elokuussa 2013
Musta kuin eebenpuu ilmestyy keväällä 2014
Simukka on yksi niistä suomalaisista nuortenkirjailijoista, jotka ovat aktiivisia blogikirjoittajia.
Kirjan traileri.
Omat pisteeni: melko mukaansatempaava lukukokemus

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta.

C. J. Daugherty : Night school : yön valitut (Otava 2013)
Nuorisorikollisen alku Allie sijoitetaan sisäoppilaitokseen. Cimmerian yläkoululla on omituiset, tiukat säännöt, joissa varoitetaan liikkumasta ympäröivässä metsässä sekä sekaantumisesta edistyneiden oppilaiden yökouluun.

Omat pisteeni: melko tylsä, tapahtumaköy

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta.
 

Ally Carter: Suloinen huijari (Bazar 2012)

Mestarihuijareiden sukuun kuuluva 15-vuotias Katarina haluaisi jättää rötöstelyt ja varastamisen. Mutta pelastaakseen isänsä sekä Interpolin että taidevarkaiden kynsistä, joutuu hän tekemään kavereidensa kanssa huiman huijauksen, jolla varastetut taideteokset palautetaan omistajalleen. Aikaa on vain kaksi viikkoa. Kello tikittää...
 Omat pisteeni: keskiverto lukukokemus mielenkiintoisesta taidemaailmasta

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta.

 Kirsti Kuronen: 4 x 100 (Karisto 2013)

15-vuotiaiden tyttöjen 4 x 100 metrin viestijoukkue hajoaa yhden tytöistä muutettua toiselle paikkakunnalle. Uusi juoksija Siri saa Islan jalat tärisemään ja sydämen läpättämään.

Omat pisteeni: melko hyvä, nopealukuinen

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta. 


Hellevi Salminen: Hello, I love you (Otava 2013)
Emmi + Luukas + Daniel = ?
Lyhyt kertomus siitä, miten Luukas rakasti ensin Emmiä, mutta kun heistä tulikin sisarpuolia ja Emmistä kasvoi nuori nainen, menetti Luukas kiinnostuksensa. Sitten Luukas rakastui ranskalaiseen Danieliin
Isä ei pidä Luukaksen ratkaisusta.Emmikään ei ole ihan varma.

Omat pisteeni: keskinkertainen, nopealukuinen

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta.
 

Laura Lähteenmäki: Iskelmiä (WSOY 2013

16-vuotias rakkaudessa kovin kokematon, kiltti partiotyttö Aino rakastuu salaperäiseen Samuliin, josta paljastuu väkivaltainen totuus. Love hurts, kirjaimellisesti. 
 
Omat pisteeni: ajatuksia herättävä lukukokemus

Lainaa tai varaa tämä kirja Vaskikirjastosta. 
PS. Olen lukijana vaativa, siksi en anna korkeita pisteitä liian helpolla!

Ei kommentteja: