keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Stoorin näyttelyssä sarjakuvakilpailutyöt


Viime kesänä järjestetyn sarjakuvakilpailun töistä on esillä näyttely joulu-tammikuun ajan Stoorissa. Pienimuotoisia näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 30.11 klo 18.00. Luvassa on sananen tuomareilta ja kirjaston edustajalta, tutustumista näyttelyyn sekä pientä tarjoilua.


Sarjakuvakilpailu järjestettiin 3.5. – 31.8. suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kaikki enintään 20-vuotiaat saivat osallistua kilpailuun vapaavalintaisella aiheella ja oman tyylisellään sarjakuvalla. Kilpailun 28 osanottajasta nuorin oli vain 4-vuotias. Voittajia valittiin kuusi ja kunniamaininnan sai niin ikään kuusi kilpailijaa.

Tuomariston tehtävä oli vaikea, koska tekijöiden ikäjakauma oli laaja. Kilpailussa ei myöskään ollut ennalta annettua aihetta tai teemaa. Tämä teki töiden arvottamisen vaikeaksi, koska tarinat poikkesivat monin tavoin toisistaan. Mukana oli niin lyhyitä strippejä kuin lähes valmiita sarjakuvalehtiäkin. Tuomaristo otti töitä arvostellessaan huomioon tekijöiden iät sekä sen, miten hyvin tekijät olivat onnistuneet valitsemissaan tyylilajeissa. Tuomaristo arvosti tekijän itse luomaa miljöötä ja hahmoja. Muita kriteerejä olivat mm. sarjakuvan keinojen onnistunut käyttö, viimeistelty ja huoliteltu piirrosasu sekä sommittelu.

Tuomariston kuuluivat kirjastonhoitaja Merja Lundén, informaatikko Mikko Winberg, Turun Sarjakuvakerhon hallituksen edustaja ja Minä sinulle homonyymit näytän! -Fingerporitutkimuksen tekijä Maijastiina Vilenius sekä turkulainen sarjakuvapiirtäjä Toni Tirri.

Ei kommentteja: