maanantai 27. kesäkuuta 2011

Peliarviossa Dominion

Dominionissa kaikki on kaupan, jopa raha! Pelaajat kehittävät omaa pakkaansa ostamalla raha-, toiminta- ja pistekortteja. Arvokkaimmilla rahoilla ja sopivalla yhdistelmällä toimintakortteja pyritään kehittämään omaa pakkaa niin, että voidaan lopulta ostaa parhaat pistekortit. Pakan kehittäminen on tärkeää, mutta pelin päättyessä vain pisteillä on merkitystä.

Vaikeus: Yllättävän helppo oppia, vaikka peli ei oikeastaan ole sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Erityisesti lisäosat tuovat peliin mutkikkuutta, joka toisaalta vain tekee siitä mielenkiintoisemman.

Pelaajamäärä: 2-4, lisäosien kanssa voi pelata kuusikin pelaajaa.

Tuuri: Tuuri vaikuttaa vähemmän kuin voisi olettaa. Taito ratkaisee, mutta joskus tuurillakin voi voittaa tai hävitä.

Vaikutus toisiin pelaajiin: Peli on siinä mielessä kiltti, että toisiin pelaajiin ei vaikuteta kovin paljoa. Tämä tekee pelaamisesta melko rauhanomaista. Jotkut lisäosat tuovat tähänkin poikkeuksen.

Uudelleenpelattavuus: Erinomainen. Korttiyhdistelmiä on paljon ja vaihtelua miltei rajattomasti. Pelin perusluonne toki pysyy samana, mutta Pelikaveri ei ainakaan ole vielä kyllästynyt noin kolmenkymmenen pelikerran jälkeen.

Kieliriippuvuus: Pelistä on olemassa suomenkielinen versio, joten englantia taitamatonkin voi nauttia pelistä.


Kesto: n. 45 minuuttia. Ensimmäinen kerta vie luonnollisesti hieman enemmän aikaa. Jos peli on kaikille tuttu, voi vuoroja pelata hieman päällekkäin, jolloin kesto lyhenee.

Teema: Liittyy löyhästi keskiaikaan, mutta ei käytännössä juuri näy. Pelin viehätys on enemmän pelimekaniikassa.

Ei kommentteja: