perjantai 18. maaliskuuta 2011

Gambia

Olin Turun pääkirjaston lasten- ja nuorten osastolla TET-harjoittelussa 14.-18.3. 2011. Minua pyydettiin kirjoittamaan nuorten osaston blogiin, ja päätin kirjoittaa Gambian matkastani.

Vietin helmikuussa 2011 kaksi viikkoa Gambiassa. Ilma oli tosi lämmin ja aurinko paistoi joka päivä. Hotellimme alueella asui apinaperhe, jolla oli pieni poikanen. Ostimme kaupasta pähkinöitä ja banaaneja, joita annoimme niille. Ne olivat hirveitä ahmatteja, varsinkin isäapina joka söi kaiken eikä antanut edes poikaselleen mitään. Vierailimme myös Juffuren kylässä josta aikoinaan kuljetettiin orjia Amerikkaan. Matkustimme sinne laivalla pitkin Gambiajokea. Samalla reissulla kävimme myös Kunta Kintehin saarella jossa sijaitsi vanha orjalinnoitus.

Pääsin silittämään oikeaa krokotiiliäkin lähellä sijaitsevassa krokotiilipuistossa, jossa asui ainakin sata krokotiiliä. Ne olivat söpöjä. Hotellimme vieressä oli iso ihana ranta, jolla vietimme monta päivää. Löysin valtavan kokoisia ja hienon värisiä simpukoita. Ihmiset olivat kaikki tosi ystävällisiä. Melkein jokainen, joka tuli vastaan halusi kätellä ja kysyi nimeä. Kaikki myös kyselivät ohi mennessään, että onko kaikki kunnossa.

Monet yrittivät myös myydä kaikenlaista. Kävimme kolme kertaa viidakoissa, joissa kaikissa asui apinoita. Eräs apina hermostui, kun kuvasin sitä ja hyökkäsi kimppuuni. Juoksin karkuu, mutta sain muutaman raapaisun jalkaani.

Hotellimme sijaitsi trooppisessa puutarhassa, jossa oli apinoiden lisäksi paljon kissoja, varaani, kilpikonnia ja pieniä liskoja. Yhtenä iltana huoneeseemme oli livahtanut pieni lisko. Se juoksentelin seiniä pitkin emmekä saaneet sitä millään kiinni. Yöllä oli ihana nukkua, kun sisään kuului viidakon ääniä ja sirkkojen siritystä. Monta kertaa heräsin siihen, kun apinat juoksivat pitkin peltikattoja pitäen kauheaa meteliä. Gambia on todella hieno maa ja haluaisin mennä sinne uudestaan vaikka heti.Kirjoittanut Aino

Ei kommentteja: