torstai 24. helmikuuta 2011

Aloita ratsastus helposti

Jos sinua kiinnostavat hevoset ja ratsastus, niin kannattaa lukea Ingrid Anderssonin kirja Ratsastajan alkutaival! Kirja on tarkoitettu kaiken ikäisille, aloittelijoille sekä kokeneimmille. Kirjassa kerrotaan mm. ensimmäisestä ratsastuskerrasta (mitkä vaatteet ja kengät sopii olla, kun menee ensimmäistä kertaa ratsaille). Kun aloittaa ratsastuksen, hevosten tai ponien koko tai vauhti saattavat pelottaa. Hevosen varusteista kerrotaan tarkasti. Esimerkiksi, mitä kaikkia osia satuloissa ja suitsissa on sekä miten ne laitetaan nätisti ja turvallisesti hevosen päälle. Kirjassa kerrotaan myös paljon este- ja kouluratsastuksesta.

Kirjassa kerrotaan esimerkiksi vikellyksestä näin: ”Notkealle ja muutenkin voimistelusta kiinnostuneelle vikellys voi olla paras harrastustapa. Tätä voi kuvata voimistelua ratsain; hevosen laukatessa voltilla vikeltäjät tekevät sen selässä erilaisia voimisteluliikkeitä. Vikeltää voi yksin tai ryhmässä, joka on hevosen selässä samanaikaisesti. Apuna käytetään erityisesti vikellysvyötä, jossa on tukevat kahvat kädensijoina.”

Kirjailija Ingrid Andersson on vapaa toimittaja, mutta myös ponikasvattaja, jolla on pitkä kokemus hevosista. Hän kirjoittaa säännöllisesti sekä ruotsalaiseen Ridsportiin että muihin ratsastusalan lehtiin.

Lisätietoa Ratsastajan alkutaival -kirjasta löydät VASKI-verkkokirjastosta klikkaamalla tätä linkkiä.

Voit tarkistaa kirjan saatavuuden kirjastoista tästä.

Teksti: Janna Kujala

Ei kommentteja: