keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Nuukat elämäntavat ja valinnat esillä Stoorissa

Nuukailu voi olla mukavaa, elämyksellistä ja yhteisöllistä. Näin ajattelimmme kun teimme tämän vuotista nuukuusviikon teemanäyttelyä "Vähemmän kulutusta - enemmän elämää". Voit tutustua näyttelyyn Stoorissa.

Päätimme tuoda esiin tapoja, joita jo toteutetaan Suomessa, siitäkin huolimatta että Suomessa on kylmä ja pitkät välimatkat. Usein ajatellaankin että Suomen olosuhteissa ei voi elää kuin etelässä, jossa ei tarvitse lämmittää taloja ja pukeutua jääkarhuksi kun lähtee ulos. Kulutamme siis paljon energiaa ja tarvitsemme tavaroita, vain siksi että olemme Suomessa.

Mutta mutta, Suomessakin voi säästää sähköä, vettä ja ilmaa. Teimme tästä runonkin, jonka voit lukea julisteestamme. Nuukailun ilosanoma onkin tänä vuonna se, että yhdessä tekemällä voi säästää luonnonvaroja. Luopumalla myös kovin materiaalisista vaatimuksistaan, elämä voi olla omaehdoista ja luonnonläheistä. Ehkä elämäänsä voi suunnittella siten, että on aikaa kierrättämiselle, puuhastelulle ja kasvun ihmeelle. Ainakin esimerkkimme onnistuivat siinä. Rohkaistu sinäkin!

Turun tapahtumiin ehtii vielä hyvin mukaan, kiinnostavia tapahtumia Valoniassa ja Aurinkotehtaalla.

Oikein hyvää Nuukuusviikkoa!

Toivoo Senni, Nuukuusviikon koordinaattori

Senni Luosujärvi
Nuukuusviikon koordinaattori
senni.luosujarvi@maanystavat.fi
www.nuukuusviikko.fi

Maan ystävät
Friends of the Earth Finland
Kirkkotie 6-10
20540 Turku
puh (02) 231 0321
fax (02) 237 1670
toimisto@maanystavat.fi
www.maanystavat.fi

Ei kommentteja: