maanantai 15. helmikuuta 2010

Löydä itsesi kirjastossa

Turun pääkirjasto, Studio: perjantai 15.2. klo 15 - 18

Nyt on taas aika kaivaa ennakkoluulot esiin...
Miksi?
Jotta voisit murskata ne!


Stoori, NuortenTurku ja Yrkeshögskolan Novia järjestävät jo neljättä vuotta peräkkäin suositun Elävä kirjasto -tapahtuman. Tällä kertaa henkisiä raja-aitojasi kaatavat esimerkiksi feministi, homoseksuaali ja tosi-tv -julkkis.

Elävä kirjasto on armaille blogin lukijoille jo varmaankin tuttu, mutta kerrataan hiukan. Kirjastossa lainataan pölyttyneiden kirjojen sijasta ihka oikeita, hengittäviä ja tuntevia ihmisiä keskustelutuokioon. Lainattavana on toinen toistaan mielenkiintoisimpia ihmisiä, jotka joutuvat kuitenkin kohtaamaan arjessaan ennakkoluuloja, syrjintää ja/tai jopa halveksuntaa. Miksikö? No siksi, että heidät koetaan tavalla tai toisella erilaisiksi, normaalin yhteisön ulkopuolisiksi. Kyllä, tätä tapahtuu yhä edelleen myös meidän moniarvoisessa ja suvaitsevassa yhteiskunnassamme.

Toisaalta on ihan hyvä tunnistaa oma sisin, ja tunnustaa rehellisesti, että meillä kaikilla on ennakkoluuloja. Vieraan kohtaamiseen liittyy aina myös tervettä pelkoa, ja se on vahvasti kietoutunut koko lajin säilymisen ytimeen.

Erilaisuutta ei silti pidä pelätä, saati ajatella, että erilaisuus olisi jotenkin vähempiarvoista. Ei suinkaan, nimenomaan erilaisuudessa ja uskalluksessa olla oma itsensä piilee ihmiskunnan elinvoima. Kaikkien ei tarvitse olla samasta keinotekoisesta muotista.

Ole sinäkin rohkea! Ennakkoluulojen haastaminen palkitaan. Tule perjantaina kirjastoon repullinen ennakkoluuloja mukanasi. Jätä ne kirjastoon, ja lupaamme, että matka kotiinpäin on paljon kevyempi! Pääpalkintona on tarkempi opaskartta omaan sisimpään.

Tervetuloa!

Lisätietoa Elävän kirjaston periaatteista löydät täältä.

Jos vielä emmit, sukella menneisiin tapahtumiin. Löydät ne täältä.

Ei kommentteja: