torstai 18. syyskuuta 2008

Kulttuuria silmille, korville ja mielelle: avoin kutsu

Enää yksi yö, ja Turun wanha pääkirjastorakennus avautuu piiitkän odotuksen jälkeen. Koko pääkirjasto lepää ja ahkeroi huomisesta lukien yhdessä korttelissa, likimain saman suojelevan katon alla. "Viimeinkin", tuntuu moni kirjastoihminen toteavan.Hyvää on kuitenkin kannattanut odottaa. Yhdessä yhteisessä pääkirjastossa tieto ja elämykset kohtaavat, syleilevät ja tuovat kulttuurin kaikessa monimuotoisuudessaan entistäkin lähemmäs jokaista turkulaista.Taiteidentaloksi ristityn kauniin ja arvokkaan kirjastotalon alakerrasta löydät jatkossa romaaneja, runoja ja elokuvia monilla kielillä. Sieltä saat tietoa myös muista taidemuodoista: teatterista, elokuvista, tanssista, arkkitehtuurista jne.

Yläkerran valloittaa vuorostaan musiikki: CD-levyt, nuotit ja erilaiset soitonoppaat. Musiikkiosastolla on soittohuone ja stage erinäisiä tapahtumia silmällä pitäen. Kaikessa on vahvasti itsetekemisen meininki. Tämän vastapainoksi musiikkiosastolla sijaitsee myös kauan kaivattu hiljainen huone rauhaisaan opiskeluun.

Wanha kirjastorakennus avataan tietysti juhlimalla koko päivän. Tule sinäkin mukaan ihailemaan komeaa taloa ja lumoutumaan sen sisällöstä. Kirjasto ainakin odottaa jo malttamattomana...

Juhlaohjelmaa voit tarkastella tarkemmin täällä.

Ihan tässä sormet jo syhyävät. Onkin mieltä hivelevää tarkkailla, millaisen yleisönryntäyksen avajaiset saavat aikaan. Rohkenisin otaksua, että aikamoinen kuhina on luvassa.

Stoorin blogi palaa joka tapauksessa avajaistunnelmiin vielä myöhemmin lähemmin ja syvemmin, ehkäpä jopa pohdiskellen.

Ei kommentteja: